Salát z krůtího masa a rýže
Ingredience
4 krůtí řízky
400 g uvařené hnědé rýže
300 g zeleninové směsi
2 lžíce nasekané cibule
1 lžička utřeného česneku
50 ml pchuceného octa
50 ml pomerančové šťávy
2 lžičky sezamového oleje
Čas přípravy
20 minut
Postup
Krůtí maso pokrájíme na kostky a naložíme do části marinády, kterou vytvoříme z octa, pomerančové štávy, sezamového oleje, česneku a 1 lžíce na kostičky nasekané cibule. Necháme uležet v chladu 3 až 5 hodin. Potom maso i s marinádou přemístíme na větší hlubokou teflonovou pánev a opékáme při střední teplotě asi 3 až 4 minuty. Hotové maso poklademe na uvyřenou rýži, ozdobíme dušenou zeleninovou směsí a přelijeme zbývající marinádou . Porce posypeme zbytkem nadrobno nakrájené cibule a ihned podáváme.
Podobné recepty:
Vitamínový salát ,
Pomerančový salát,
Salát z kuskusu s fetou a avokádem ,
Těstovinový salát s ředkvičkami,
Salát z černých fazolí ,
Salát rybí,
Zeleninový salát se šunkou a sýrem,
Ledový salát s kuřecím masem a jahodami ,
Fazolový salát,
Vlašský salát,
Salát pivní kurýr ,
Zelný salát s pomerančem,
Sterilované kapie dle našich babiček ,
Salát míchaný s hermelínem,
Čočkový salát s mrkví,
Salát Coleslaw ,
Vajíčkový salát ,
Salát Coleslaw,
Sýrový salát s celerem ,
Pikantní salát ,
další recepty z kategorie Saláty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.