Zeleninový salát s houbami
Ingredience
1,7 kg nakrájených hub
600 g cibule
900 g zelené papriky
1/2 l oleje
1/4 cukru krystal
40 g soli
1/2 kg kečupu podle chuti
4 plechovky fazolí
0,2 l octa
0,2 l vody
chilli koření
5 ks hřebíčku
5 ks bobkového listu
10 kuliček celého pepře
10 kuliček nového koření
Čas přípravy
40 minut
Postup
Houby 5 minut povaříme a propláchneme. Cibuli a zelenou papriku nakrájíme, přidáme olej, cukr, sůl, kečup a fazole. Nálev: 2 dcl octa, 2 dcl vody, chili koření podle chuti, 5 ks hrebíčku, 5 ks bobkového listu, 10 kuliček celého pepře, 10 kuliček nového koření, nálev povaříme 5 minut. Zeleninu i nálev smícháme dohromady, (koření necháme v nálevu). Poté plníme do 20 sklenic a terilujeme při 80 stupních 20 minut.
Podobné recepty:
Těstovinový salát s ředkvičkami,
Salát z krůtího masa a rýže ,
Salát z černých fazolí ,
Salát z kuskusu s fetou a avokádem ,
Thunský salát ,
Salát pivní kurýr ,
Zelný salát s mletým masem a chilli ,
Zeleninový salát se šunkou a sýrem,
Salát ze sojových bobů ,
Sterilované kapie dle našich babiček ,
Kopřivový salát ,
Tuňákový salát ,
Vajíčkový salát ,
Vlašský salát,
Okurkový salát s křehkým salátem ,
Salát Coleslaw ,
Ledový salát s kuřecím masem a jahodami ,
Tuňákový salát ,
Salát Cottage,
Asijský těstovinový salát ,
další recepty z kategorie Saláty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.