Bůček na bramborách
Ingredience
1 kg bůčku
600 g brambor
2-3 velké cibule
200 g žampionů
8-10 stroužků česneku
1 lžička soli
0,5 lžičky mleté papriky
zelená petrželka
Postup
Kůži na povrchu bůčku ostrým nožem rozkrájíme do mřížky. Potom maso rozkrojíme na 4 plátky.
Rozmačkaný česnek důkladně promícháme se solí a paprikou. Touto směsí potřeme plátky bůčku ze všech stran a necháme uležet.
Brambory oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli na půlkolečka. Žampiony očistíme na nakrájíme na větší kousky.
V hlubším pekáči promícháme brambory s cibulí a žampiony.
Na tuto směs naskládáme okořeněné plátky bůčku.
Trochu podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C do změknutí masa, cca 60 minut.
Upečený bůček vyndáme z pekáče a bramborovou směs promícháme s posekanou zelenou petrželkou. Maso na pekáč vrátíme a ještě dáme na dvacet minut do vypnuté trouby dojít.
Podobné recepty:
Masovo-zeleninovo-těstovinový mišmaš,
Masíčko se zeleninkou,
Párkový koláč,
Špagety zapečené v leču,
Vepřová pečeně na rozmarýnu,
Vepřová roláda,
Francouzské brambory,
Kýta pod zeleninou,
Oběd z papiňáku,
Doutníky,
Žraločí ploutve,
Kotlety po židovsku,
Chalupářská bašta,
Vepřové na smetaně,
Kotlety v marinádě,
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou,
Střapaté řízky od Irči,
Vepřové kostky v leču,
Těstoviny zase jinak,
Gratinované vepřové medailonky ,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.