Bůček na bramborách

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kg bůčku
600 g brambor
2-3 velké cibule
200 g žampionů
8-10 stroužků česneku
1 lžička soli
0,5 lžičky mleté papriky
zelená petrželka

Postup

Kůži na povrchu bůčku ostrým nožem rozkrájíme do mřížky. Potom maso rozkrojíme na 4 plátky.

Rozmačkaný česnek důkladně promícháme se solí a paprikou. Touto směsí potřeme plátky bůčku ze všech stran a necháme uležet.

Brambory oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, oloupanou cibuli na půlkolečka. Žampiony očistíme na nakrájíme na větší kousky.

V hlubším pekáči promícháme brambory s cibulí a žampiony.

Na tuto směs naskládáme okořeněné plátky bůčku.

Trochu podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 180°C do změknutí masa, cca 60 minut.

Upečený bůček vyndáme z pekáče a bramborovou směs promícháme s posekanou zelenou petrželkou. Maso na pekáč vrátíme a ještě dáme na dvacet minut do vypnuté trouby dojít.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-08 13:01:34 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři