Nikitin pekáček

Hodnocení receptu

Ingredience

1/2 kg mletého vepřového masa
2 rohlíky
mléko
sůl
pepř
tymián
1 lžíce sádla
1 cibule
1 brokolice
omáčka:
po 2 lžících másla a hladké mouky
1/4 l vývaru
1/4 smetany
3 vejce
1/2 lžičky muškátového ořechu

Čas přípravy

80 minut

Postup

Mleté maso smícháme s rohlíky rozmočenými v mléce, ochutíme solí a kořením, vmícháme pokrájenou a na sádle osmahnutou cibulkou a můžeme přidat i stroužek drceného česneku. Brokolici (lze nahradit květákem) povaříme, necháme okapat a rozdělíme na růžičky. Pekáček vymastíme, vložíme maso v tenké vrstvě, na povrch rozložíme zeleninu a zalijeme zapékací omáčkou. Tu si připravíme takto: Na másle osmahneme mouku, zalijeme ji vývarem (může být z masoxu) a vaříme asi 10 minut. Stále mícháme. Pak přilijeme sladkou smetanu, přidáme nastrouhaný sýr a ještě povaříme. Po krátkém zchlazení zašleháme vejce, muškátový ořech a podle potřeby přisolíme. Pokrm zapékáme v troubě asi 3/4 hodiny

Datum vložení inzerátu: 2011-07-05 14:08:18 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři