Nikitin pekáček
Ingredience
1/2 kg mletého vepřového masa
2 rohlíky
mléko
sůl
pepř
tymián
1 lžíce sádla
1 cibule
1 brokolice
omáčka:
po 2 lžících másla a hladké mouky
1/4 l vývaru
1/4 smetany
3 vejce
1/2 lžičky muškátového ořechu
Čas přípravy
80 minut
Postup
Mleté maso smícháme s rohlíky rozmočenými v mléce, ochutíme solí a kořením, vmícháme pokrájenou a na sádle osmahnutou cibulkou a můžeme přidat i stroužek drceného česneku. Brokolici (lze nahradit květákem) povaříme, necháme okapat a rozdělíme na růžičky. Pekáček vymastíme, vložíme maso v tenké vrstvě, na povrch rozložíme zeleninu a zalijeme zapékací omáčkou. Tu si připravíme takto: Na másle osmahneme mouku, zalijeme ji vývarem (může být z masoxu) a vaříme asi 10 minut. Stále mícháme. Pak přilijeme sladkou smetanu, přidáme nastrouhaný sýr a ještě povaříme. Po krátkém zchlazení zašleháme vejce, muškátový ořech a podle potřeby přisolíme. Pokrm zapékáme v troubě asi 3/4 hodiny
Podobné recepty:
Vepřová kýta v mléce,
Balkánská vepřová pečínka,
Špekáčky s nivou a cibulí,
Ďábelské kotlety,
Sekané řízky ve vinném těstíčku ,
Vepřové plátky s paprikou,
Těstoviny s játry,
Vepřový perkelt,
Smažené špízy,
Ildinčina klobásovka,
Panenka se sýrovou omáčkou ,
Buřty v pivní lázni,
Krkovička na zelí s noky,
Vepřové kung-pao,
Fazolový hrnec sázavského rančera ,
Vepřová pečeně z nového hrnce,
Znojemské ragů,
Chudákova husa,
Lahůdkové maso v mrkvi,
Vepřová žebírka,
další recepty z kategorie Vepřové maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.