Lúčenecký bílý chléb

Hodnocení receptu

Ingredience

Na pařené předtěsto:200 g pšeničné mouky hrubé
300 ml vroucí vody
Na kynuté těsto:150 ml vody
300 g pšeničné mouky hladké
drcený kmín nebo fenykl
2 lžičky soli
20 g čerstvých kvasnic
1/2 lžičky tekutého medu

Postup

Na dno formy s nasazenými míchadly nasypeme hrubou mouku. pomalu zaléváme vařící vodou a zlehka promícháváme tak, aby se voda dostala co nejvíce k mouce. Vzniklou houbovitou hmotu necháme ve formě zcela vychladnout. Prochladlé pařené těsto přelijeme asi 150 ml studené vody, zasypeme hladkou moukou a kořením. Do jednoho rohu formy dáme sůl. Uprostřed mouky vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice a zakápneme medem.
Program: klasik-malý-kůrka světlá nebo střední

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 20:43:48 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři