Lúčenecký bílý chléb
Ingredience
Na pařené předtěsto:200 g pšeničné mouky hrubé
300 ml vroucí vody
Na kynuté těsto:150 ml vody
300 g pšeničné mouky hladké
drcený kmín nebo fenykl
2 lžičky soli
20 g čerstvých kvasnic
1/2 lžičky tekutého medu
Postup
Na dno formy s nasazenými míchadly nasypeme hrubou mouku. pomalu zaléváme vařící vodou a zlehka promícháváme tak, aby se voda dostala co nejvíce k mouce. Vzniklou houbovitou hmotu necháme ve formě zcela vychladnout. Prochladlé pařené těsto přelijeme asi 150 ml studené vody, zasypeme hladkou moukou a kořením. Do jednoho rohu formy dáme sůl. Uprostřed mouky vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice a zakápneme medem.
Program: klasik-malý-kůrka světlá nebo střední
Podobné recepty:
Špenátové placky,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Pochoutkové těstoviny,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
Těstoviny se zelím,
Pivní chléb,
Pikantní smažený sýr,
Lúčenecký bílý chléb,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Aglio Olio e Peperoncino,
Grahamový chléb se semínky,
Cuketová pánev,
Bramborák jako příloha,
Savojský quiche,
Langoše,
Bylinkový chlebíček,
Květák se smetanovou omáčkou,
Vegetariánské ražniči,
Tříhrnkový chléb se semínky,
Jemný grahamový chléb,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.