Chlebozávin
Ingredience
těsto: 100 ml mléka
300 ml vody
1 lžička cukru
2 lžičky soli
100 g celozrnné pšeničné mouky
400 g hladké mouky
1 lžička drceného kmínu
1 lžička sušeného oregana
3 lžičky lněného semínka
15 g čerstvého droždí
náplň: 500 g brokolice
240 g tuňáka ve vlastní šťávě
2 lžíce olivového oleje
sůl
mletý pepř
Postup
Do nádoby pekárny nalijeme mléko a vodu, přidáme cukr a sůl, zasypeme moukou. Na ni rozdrobíme droždí a do rohu nádoby dáme kmín a oregano. Zapneme program Příprava těsta, semínka přidáme po zvukovém signálu. Zpočátku míchání těsto kontrolujeme, v případě potřeby dosypeme další mouku.
Brokolici pokrájíme na menší kousky a chvíli povaříme v páře (cca 5 minut). Vychladlou posekáme nadrobno. Z tuňáka slijeme tekutinu.
Až těsto přibližně zdvojnásobí svůj objem, pekárnu vypneme a těsto vyklopíme na vál a rozpůlíme. Každou půlku rozválíme na obdélník. Do střední části obdélníku rozložíme polovinu brokolice, posypeme polovinou tuňáka, osolíme, opepříme a zakapeme lžící oleje. Zabalíme a závin uložíme na plech spojem dolů. Necháme ještě asi 20 minut kynout.
Oba záviny potřeme vodou a vložíme do trouby vyhřáté na 190°C. Upečeme do zezlátnutí povrchu, asi 20 minut.
Podobné recepty:
Grahamky,
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Těstoviny s omáčkou z kozího sýra,
Těstovinové lečo,
Pizza bábovka,
Květák na mozeček,
Špaldový celozrnný bochník,
Bramborové tvarožníky,
Nivovo-cibulový nářez,
Rychlý česnekový chléb,
Sýrové totellini,
Rýžový pudink,
Otrubové slané pečivo,
Marinovaný lilek,
Noky čtyř druhů sýrů,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Těstoviny se zelím,
Chléb skoro jako Šumava,
Obyčejný chléb se zrníčky,
Chléb s česnekem,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.