Italská pizza
Ingredience
400 g hladké mouky
3-4 g čerstvého droždí
200 ml vlažné vody
1 lžička soli
1 lžička cukru
50 ml olivového oleje
Postup
Do mísy rozdrobíme droždí, zalijeme vodou, přidáme cukr, zasypeme moukou, osolíme, přilijeme olej a vypracujeme měkké hladké těsto. Můžeme je také nechat vypracovat v domácí pekárně.
Důkladně propracované těsto necháme 1,5-2 hodiny kynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na třetiny a vytvarujeme kulaté bochánky.
Z každého kousku vytvarujeme placku, kterou pečlivě roztáhneme dotenka na 1 mm.
Placku potřeme rajčatovou omáčkou a obložíme dle zvyklostí či chuti.
Troubu rozpálíme na 250°C (pokud to jde i víc), vložíme pizzu a upečeme do zrůžovění okrajů (7-10 minut).
Podobné recepty:
Rýžový pudink,
Grahamový s rozmarýnem,
Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic,
Kokosový chlebík,
Jihočeské zelňáky ,
Strouhanec s mákem,
Špaldový celozrnný bochník,
Jemný grahamový chléb,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Celozrnný mňam chlebík,
Dušená kapusta s bramborami,
Zeleninové palačinky,
Domácí chleba podle babičky Evy,
Špaldový jogurtový chléb,
Pečený lilek,
Česnekový chléb,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Cibulový se slaninou,
Balkánský pekáč,
Bylinkové brambory,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.