Babiččiny houstičky
Ingredience
300 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
1 vejce
1 žloutek
1 lžička soli
1 lžíce cukru
3 lžíce rozpuštěného sádla
250 ml mléka
30 g čerstvého droždí
olej na potření
semínka na posypání
Postup
Z mírně teplého mléka, cukru a kvasnic připravíme kvásek. Všechno ostatní dáme do mísy, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Je-li třeba, můžeme přidat hrst mouky. Kdo má domácí pekárnu, může těsto nechat udělat v ní.
Vykynuté těsto rozdělíme na 12 stejných kousků, každý pak na tři menší a upleteme pletýnky. Na plechu vyloženém papírem na pečení je necháme ještě chvíli kynout, potřeme je olejem a posypeme (sezamem, mákem, kmínem, ...). Upečeme dozlatova (190°C, 20 minut).
Podobné recepty:
Pikantní smažený sýr,
Celozrnný semínkový chlebík,
Dušená kapusta s bramborami,
Levné langoše,
Květákové kari s hráškem,
Květák se smetanovou omáčkou,
Brambory zapečené se sójovým granulátem,
Rychlý chléb s bramborovou kaší,
Řepa z papíru,
Zeleninové palačinky,
Chléb skoro jako Šumava,
Bylinkové brambory,
Chléb Vysočina,
Bramborák jako příloha,
Šoulet,
Obyčejný hrnkový chleba,
Špagety Viva Italia,
Špenátová roláda,
Rýžové kari s brokolicí,
Špagety se třemi druhy sýra,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.