Těstoviny s omáčkou z kozího sýra
Ingredience
1/2 balíčku těstovin
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
4 žampiony
100 g šunky
1 sklenka bílého vína
1 šálek vývaru z masoxu
1 kelímek sladké smetany
100 g kozího sýra
sůl
strouhaný sýr
petrželka
Čas přípravy
40 minut
Postup
Nadrobno nakrájenou cibuli a plátky česneku lehce osmahneme na oleji, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a nudličky šunky. Společně za stálého míchání opékáme na mírném ohni, aby cibulka zezlátla. Vše zalijeme vínem, povaříme, přidáme vývar z masoxu a smetanu a přivedeme k varu. Pak vsypeme nakrájený kozí sýr a za stálého míchání ho necháme rozpustit. Pokud je omáčka ještě řídká, zahustíme ji trochou instatní jíšky nebo škrobem rozmíchaným v troše vody. Podle chuti dosolíme a dokořeníme. Uvařené těstoviny (široké nudle, vřetýnka apod.) scedíme, na talířích zalijeme omáčkou a ozdobíme nastrouhaným sýrem a petrželkou.
Podobné recepty:
Bramborák jako příloha,
Čočka s rýží,
Sýrové totellini,
Grahamový se sojovou moukou,
Bylinkové brambory,
Savojský quiche,
Rychlé plněné placky,
Savojský quiche,
Cuketová pánev,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Hrachové placky s brokolicí,
Pizza,
Kari čočka,
Těstoviny se zeleninou,
Domácí chleba podle babičky Evy,
Tříhrnkový chléb se semínky,
Zeleninové rizoto se žampiony,
Těstoviny s cuketou,
Pikantní smažený sýr,
Bramboráky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.