Savojský quiche
Ingredience
25O g hl. mouky
100 g másla
0,5 dl vody
1/ 2 lžičky soli
150 gnivy
100 g mletých ořechů
50 g hrubě nasekaných ořechů
150 g bílého tučného jogurtu
2 vejce
1 žloutek
1 dl smetany
hrubě mletý pepř
sůl
bylinky podle chuti
Čas přípravy
60 minut
Postup
Vypracujeme tužší těsto, které uložíme na 30 minut do chladničky, pak rozválíme na plát, složíme a znovu rozválíme do velikosti formy. Dáme do vymazané a vysypané formy, propícháme vidličkou, střed pokryjeme pečícím papírem o posypeme luštěninami, pečeme asi 10 minut při 180. Po vychladnutí plníme náplní a upečeme.
S nivou a ořechy
Upečený korpus posypeme mletými ořechy, a rozdrobeným sýrem s modrou plísní. Vejce smícháme se smetanou, žloutkem, bílým jogurtem, osolíme a nalejeme na koláč, Posypeme ořechy, pepřem a bylinkami. Pečeme asi 20 minut při 180.
Podobné recepty:
Langoše,
Bramborák jako příloha,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Hrachové placky s brokolicí,
Chlebové bochánky,
Tříhrnkový chléb se semínky,
Tofu na rajčatech,
Sýrové totellini,
Cuketová čína,
Kynuté trojlístky,
Pikantní pečená cuketa,
Grahamový se sojovou moukou,
Zeleninové placičky,
Špaldový ořechovo-rozinkový chléb,
Grahamový s rozmarýnem,
Pikantní smažený sýr,
Cibulový se slaninou,
Amoletový dort s rajčaty,
Zeleninové rizoto se žampiony,
Brambory se sýrovou omáčkou,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.