Dušená kapusta s bramborami
Ingredience
1 hlávka kapusty
4 - 5 brambor
sůl
kmín
mletý pepř
majoránka
česnek
1 cibule
trochu oleje
2 lžíce hladké mouky
Postup
Kapustu nakrájíme na drobné nudličky, dobře propláchneme, dáme do hrnce a podlijeme vodou (aby sahala asi do poloviny výšky kapusty). Přidáme na kostičky pokrájené oloupané brambory, osolíme, okmínujeme a necháme vařit. Zatím na troše oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku za stálého míchání připravíme růžovou cibulovou jíšku. Přidáme ji ke kapustě a bramborám, přisypeme po špetce majoránky a pepře, promícháme a dovaříme do změknutí brambor. Po vypnutí vmícháme podle chuti prolisovaný česnek, případně dosolíme. Podáváme s vařenou či opečenou klobásou, případně volským okem. Přikusujeme chléb, nejlépe celozrnný vlastní výroby.
Podobné recepty:
Květák v pivním těstíčku,
Voňavé bramboráčky,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Pšenično-žitný chleba,
Smažená cuketa,
Smetanovo-sýrové trojúhelníky,
Tříhrnkový chléb se semínky,
Chléb Vysočina,
Aglio Olio e Peperoncino,
Bramborák se zelím,
Květákové kari s hráškem,
Česnekový chléb,
Pivní chléb,
Cuketa jako lasagne,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Balkánské taštičky,
Česnekový lilek,
Špaldový celozrnný bochník,
Kynuté trojlístky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.