Dušená kapusta s bramborami
Ingredience
1 hlávka kapusty
4 - 5 brambor
sůl
kmín
mletý pepř
majoránka
česnek
1 cibule
trochu oleje
2 lžíce hladké mouky
Postup
Kapustu nakrájíme na drobné nudličky, dobře propláchneme, dáme do hrnce a podlijeme vodou (aby sahala asi do poloviny výšky kapusty). Přidáme na kostičky pokrájené oloupané brambory, osolíme, okmínujeme a necháme vařit. Zatím na troše oleje zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme mouku za stálého míchání připravíme růžovou cibulovou jíšku. Přidáme ji ke kapustě a bramborám, přisypeme po špetce majoránky a pepře, promícháme a dovaříme do změknutí brambor. Po vypnutí vmícháme podle chuti prolisovaný česnek, případně dosolíme. Podáváme s vařenou či opečenou klobásou, případně volským okem. Přikusujeme chléb, nejlépe celozrnný vlastní výroby.
Podobné recepty:
Tortellini s rajčaty,
Česnekový lilek,
Bramborové šišky s kysaným zelím,
Špaldový celozrnný bochník,
Langoše z ledničky,
Těstoviny se zelím,
Špaldový podmáslový chléb,
Bramborová hnízda,
Chléb skoro jako Šumava,
Tofu na rajčatech,
Cuketa jako lasagne,
Sýrové tyčky,
Bramborový nákyp se šunkou a fetou,
Těstoviny s omáčkou z kozího sýra,
Dušená kapusta s bramborami,
Bramboráky,
Těstoviny s cuketou,
Domácí chleba podle babičky Evy,
Celozrnný pšeničný bochník,
Bramborák se zelím,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.