Dýňová kaše
Ingredience
očištěná dýňová dužnina
sůl
máslo
Postup
Dýni nakrájíme na kostky, zalijeme trochou vody, osolíme a vaříme do změknutí asi 20 minut (záleží na velikosti kousků). Pak slijeme vodu a dýni rozšťoucháme na kaši. Vmícháme kousek másla, případně podle chuti dosolíme. Podáváme posypané bylinkami jako lehkou večeři nebo můžeme použít na doplnění talíře s masovou minutkou. Je to moc dobré a hlavně zdravé - dýně je velmi lehce stravitelná a je bohatým zdrojem vitamínu A.
Podobné recepty:
Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic,
Opečenky z kolínek,
Zeleninová pizza z jogurtového těsta,
Cibulové placky,
Tortellini s rajčaty,
Šumava - chléb,
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Zeleninové palačinky,
Kari čočka,
Langoše,
Chléb se šalvějí a semínky,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Rychlé plněné placky,
Savojský quiche,
Vařené kukuřičné klásky,
Sýrový nákyp,
Sýrové špecle,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.