Dýňová kaše
Ingredience
očištěná dýňová dužnina
sůl
máslo
Postup
Dýni nakrájíme na kostky, zalijeme trochou vody, osolíme a vaříme do změknutí asi 20 minut (záleží na velikosti kousků). Pak slijeme vodu a dýni rozšťoucháme na kaši. Vmícháme kousek másla, případně podle chuti dosolíme. Podáváme posypané bylinkami jako lehkou večeři nebo můžeme použít na doplnění talíře s masovou minutkou. Je to moc dobré a hlavně zdravé - dýně je velmi lehce stravitelná a je bohatým zdrojem vitamínu A.
Podobné recepty:
Voňavé bramboráčky,
Zeleninové palačinky,
Smažená cuketa,
Cuketa jako lasagne,
Domácí langoše,
Grahamky,
Noky čtyř druhů sýrů,
Omeleta s houbami,
Kedlubny dušené na smetaně,
Bramborové pirohy s tvarohem,
Česnekový lilek,
Čili špagety,
Špaldový podmáslový chléb,
Pizza chléb,
Zelňáky,
Pizza bábovka,
Sýrové krokety,
Strouhanec s mákem,
Babiččiny houstičky,
Pohankové palačinky s bryndzou,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.