Kedlubny dušené na smetaně
Ingredience
4 větší kedlubny
3 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
1 lžíce krystalového cukru
1 lžíce octa
1 kelímek zakysané smetany (250 ml)
zelená petrželka
Postup
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na nudličky. Dáme do kastrolu, osolíme a zalijeme 2 dl vody. Vaříme do poloměkka (asi 5 minut). Zcedíme vodu, dáme ke kedlubnám máslo a až se rozpustí, přidáme mouku. Společně krátce opražíme a znovu přilijeme asi 2 dl vody. Přidáme cukr, ocet (množství upravíme podle své chuti) a ještě chvilku povaříme. Pak přidáme smetanu a část drobně pokrájené petrželky, promícháme a chviličku necháme přejít varem. Na talíři posypeme zbytkem petrželky. Podáváme s vařenými bramborami nebo s pečivem.
Podobné recepty:
Rýžový pudink,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Rohlíky opečené se sýrem,
Balkánské taštičky,
Bramborové tvarožníky,
Sýrové kuličky,
Obyčejný chléb se zrníčky,
Pečený lilek,
Těstoviny s cuketou,
Brambory zapečené se sójovým granulátem,
Ciabatta se ztraceným vejcem,
Bramborák jako příloha,
Špaldový celozrnný bochník,
Savojský quiche,
Kedlubny dušené na smetaně,
Zeleninové rizoto se žampiony,
Hermelín,
Grahamový chléb se semínky,
Pivní chléb,
Bramborák se zelím,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.