Kedlubny dušené na smetaně

Hodnocení receptu

Ingredience

4 větší kedlubny
3 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
1 lžíce krystalového cukru
1 lžíce octa
1 kelímek zakysané smetany (250 ml)
zelená petrželka

Postup

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na nudličky. Dáme do kastrolu, osolíme a zalijeme 2 dl vody. Vaříme do poloměkka (asi 5 minut). Zcedíme vodu, dáme ke kedlubnám máslo a až se rozpustí, přidáme mouku. Společně krátce opražíme a znovu přilijeme asi 2 dl vody. Přidáme cukr, ocet (množství upravíme podle své chuti) a ještě chvilku povaříme. Pak přidáme smetanu a část drobně pokrájené petrželky, promícháme a chviličku necháme přejít varem. Na talíři posypeme zbytkem petrželky. Podáváme s vařenými bramborami nebo s pečivem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 19:09:53 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři