Kedlubny dušené na smetaně
Ingredience
4 větší kedlubny
3 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
1 lžíce krystalového cukru
1 lžíce octa
1 kelímek zakysané smetany (250 ml)
zelená petrželka
Postup
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na nudličky. Dáme do kastrolu, osolíme a zalijeme 2 dl vody. Vaříme do poloměkka (asi 5 minut). Zcedíme vodu, dáme ke kedlubnám máslo a až se rozpustí, přidáme mouku. Společně krátce opražíme a znovu přilijeme asi 2 dl vody. Přidáme cukr, ocet (množství upravíme podle své chuti) a ještě chvilku povaříme. Pak přidáme smetanu a část drobně pokrájené petrželky, promícháme a chviličku necháme přejít varem. Na talíři posypeme zbytkem petrželky. Podáváme s vařenými bramborami nebo s pečivem.
Podobné recepty:
Marinovaný lilek,
Bramborové tvarožníky,
Bylinkový chlebíček,
Zeleninové placičky,
Cuketová čína,
Vaječná omeleta s uzeným sýrem a pažitkou,
Česnekový lilek,
Kari cuketa s tofu,
Tofu řízky,
Brambory zapečené se sójovým granulátem,
Cuketa jako lasagne,
Vařené kukuřičné klásky,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
Grahamový se sojovou moukou,
Květák v pivním těstíčku,
Sýrové totellini,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
Tortellini s rajčaty,
Lúčenecký bílý chléb,
Chléb Vysočina,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.