Květák se smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu

Ingredience

1 květák
1 kelímek (200-250 ml) smetany na vaření
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky kari
sůl
mletý bílý pepř

Postup

Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Scedíme, vývar uchováme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Vmícháme do ní papriku a kari a zředíme vývarem z květáku (není nutné použít všechen, podle toho, kolik chceme omáčky a jak hustou). Necháme chvíli povařit, pak přilijeme smetanu a ještě necháme přejít varem. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme. Růžičky uvařeného květáku na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-06 19:12:46 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři