Květák se smetanovou omáčkou
Ingredience
1 květák
1 kelímek (200-250 ml) smetany na vaření
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky kari
sůl
mletý bílý pepř
Postup
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve slané vodě. Scedíme, vývar uchováme. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku. Vmícháme do ní papriku a kari a zředíme vývarem z květáku (není nutné použít všechen, podle toho, kolik chceme omáčky a jak hustou). Necháme chvíli povařit, pak přilijeme smetanu a ještě necháme přejít varem. Je-li omáčka příliš hustá, zředíme vývarem. Podle chuti osolíme a opepříme. Růžičky uvařeného květáku na talíři přelijeme omáčkou. Podáváme s vařenými bramborami.
Podobné recepty:
Voňavé bramboráčky,
Kynuté trojlístky,
Pohankové placky,
Těstoviny s vejci,
Květák na mozeček,
Dýňová kaše,
Celozrnný pšeničný bochník,
Zapečená růžičková kapusta,
Noky čtyř druhů sýrů,
Zeleninová pizza z jogurtového těsta,
Rychlý chléb s bramborovou kaší,
Tofu řízky,
Brambory na smetaně,
Aglio Olio e Peperoncino,
Krokodýl,
Bramborové tvarožníky,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Bretaňské fazole,
Bylinkový chlebíček,
Kari čočka,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.