Sójové nudličky se zeleninou
Ingredience
1 sáček sójových nudliček (80 g)
1 cibule
hrst pokrájených žampionů
2 hrsti mražené zeleniny (mix - mrkev, hrášek, kukuřice, příp. jiná)
1 lžíce hořčice
1 kostka masoxu nebo slepičího bujónu
sůl
olej
Postup
Do litru osolené vroucí vody nasypeme nudličky, přidáme bujón a vaříme 10 minut. Pak scedíme, část vývaru uchováme. Na rozpálený olej nasypeme nadrobno pokrájenou cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme scezené nudličky, hořčici a dobře promícháme. Přisypeme žampiony a chvíli společně orestujeme. Podlijeme několika lžícemi vývaru, přikryjeme pokličkou a necháme dusit na mírném plameni asi 20 minut. Hlídáme, podle potřeby znovu podlijeme (vývar se do nudliček vsakuje). 5 - 10 minut před koncem dušení přisypeme zeleninu. Promícháme, podle chuti můžeme dosolit, případně opepřit. Jako příloha se nejlépe hodí dušená rýže, ale i vařený brambor nebo kousek celozrnného pečiva.
Podobné recepty:
Zahradníkovy tousty,
Aglio Olio e Peperoncino,
Jihočeské zelňáky ,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Kari cuketa s tofu,
Chalupářská omeleta,
Domácí langoše,
Kari čočka,
Pizza,
Bramborová hnízda,
Sýrové totellini,
Česnekový chléb,
Bílý sýrový chléb,
Zeleninové placičky,
Balkánský pekáč,
Kedlubny dušené na smetaně,
Chléb s ovesnými vločkami,
Rýžové kari s brokolicí,
Jednoduchý hrnkový chléb,
Grahamový chléb se semínky,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.