Sýrový nákyp
Ingredience
400g staršího bílého pečiva (rohlíky, bagety, veka,...)
3/4 l mléka
180g tvrdého sýra
6 vajec
sůl
muškátový oříšek
zelená petrželka
tatarská omáčka
tuk na vymazání formy
Postup
Pečivo nakrájíme, zalejeme horkým mlékem a necháme 15 minut stát. Pak vařečkou "rozmatláme" na kaši. Přimícháme žloutky, strouhaný sýr, osolíme, okořeníme a promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků a posekanou petrželku. Urovnáme do vymazané zapékací misky nebo pekáčku a pečeme 30 - 40 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Pro masožravce můžeme současně se sýrem přimíchat pokrájenou libovou uzeninu.
Podáváme s čestvou zeleninou a tatarskou omáčkou.
Podobné recepty:
Opečenky z kolínek,
Brambory na smetaně,
Květák v pivním těstíčku,
Smažená cuketa,
Těstoviny s omáčkou z kozího sýra,
Noky čtyř druhů sýrů,
Pochoutkové těstoviny,
Zeleninové rizoto,
Pšenično-žitný celozrnný bochník,
Lúčenecký bílý chléb,
Bramboráky,
Květák na mozeček,
Kedlubny dušené na smetaně,
Pohankové palačinky s bryndzou,
Chléb s česnekem,
Šťouchané brambory s pažitkou,
Vařené kukuřičné klásky,
Bramborové tvarožníky,
Amoletový dort s rajčaty,
Chlebozávin,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.