Sýrový nákyp
Ingredience
400g staršího bílého pečiva (rohlíky, bagety, veka,...)
3/4 l mléka
180g tvrdého sýra
6 vajec
sůl
muškátový oříšek
zelená petrželka
tatarská omáčka
tuk na vymazání formy
Postup
Pečivo nakrájíme, zalejeme horkým mlékem a necháme 15 minut stát. Pak vařečkou "rozmatláme" na kaši. Přimícháme žloutky, strouhaný sýr, osolíme, okořeníme a promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků a posekanou petrželku. Urovnáme do vymazané zapékací misky nebo pekáčku a pečeme 30 - 40 minut v troubě vyhřáté na 180°C.
Pro masožravce můžeme současně se sýrem přimíchat pokrájenou libovou uzeninu.
Podáváme s čestvou zeleninou a tatarskou omáčkou.
Podobné recepty:
Zahradníkovy tousty,
Marinovaný lilek,
Jurův podmáslo-jogurtový chléb,
Bramborová hnízda,
Květákové kari s hráškem,
Cuketová čína,
Těstoviny s rajčaty a bazalkou,
Jihočeské zelňáky vegetariánské,
Kynuté trojlístky,
Zeleninové palačinky,
Pizza bábovka,
Rýžová kaše s ovocem,
Celozrnný pšeničný bochník,
Bramborový dort,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
Cuketa v sýrovém těstíčku,
Zeleninové rizoto se žampiony,
Švestkové knedlíky v bramborovém těstu,
Celozrnný mňam chlebík,
Slaná ovesná kaše,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.