Zapečené brambory s ředkvičkami
Ingredience
6-8 brambor
2 svazky ředkviček
2 cibule
hrst pažitky
250 ml smetany na vaření
100 g tvrdého sýra
sůl
mletý pepř
kousek másla
olej
Postup
Brambory uvaříme ve slupce. Zapékací misku vymažeme máslem. Sýr nastrouháme nahrubo a smícháme se smetanou.
Prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibule a očištěné ředkvičky také.
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje. Cibuli orestujeme a pak přidáme kolečka brambor a ředkviček. Osolíme, opepříme a asi 5 minut společně opékáme. Pak vmícháme pažitku a směs přemístíme do vymazané zapékací misky. Zalijeme smetanou se sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Zapečeme do zezlátnutí povrchu (asi 10 minut).
Podáváme se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Hermelín,
Brambory zapečené se sýrem a petrželkou,
Cuketa po řecku,
Bramborová hnízda,
Fazole s těstovinami z Neapole,
Zeleninové rizoto se žampiony,
Tortellini s rajčaty,
Květák v pivním těstíčku,
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Chlebové bochánky,
Strouhanec s mákem,
Kapustový prejt,
Pizza,
Rychlý pšenično-žitný chléb,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
Květákové placičky,
Chléb s ovesnými vločkami,
Bramboráky,
Savojské brambory,
Špaldový podmáslový chléb,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.