Zapečené brambory s ředkvičkami
Ingredience
6-8 brambor
2 svazky ředkviček
2 cibule
hrst pažitky
250 ml smetany na vaření
100 g tvrdého sýra
sůl
mletý pepř
kousek másla
olej
Postup
Brambory uvaříme ve slupce. Zapékací misku vymažeme máslem. Sýr nastrouháme nahrubo a smícháme se smetanou.
Prochladlé brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibule a očištěné ředkvičky také.
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a lžíci oleje. Cibuli orestujeme a pak přidáme kolečka brambor a ředkviček. Osolíme, opepříme a asi 5 minut společně opékáme. Pak vmícháme pažitku a směs přemístíme do vymazané zapékací misky. Zalijeme smetanou se sýrem a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Zapečeme do zezlátnutí povrchu (asi 10 minut).
Podáváme se zeleninovým salátem.
Podobné recepty:
Zapečené brambory s ředkvičkami,
Květák se smetanovou omáčkou,
Knedle s vajíčkem,
Kedlubny dušené na smetaně,
Pizza,
Bramborový dort,
Květákové placičky,
Hrachové placky s brokolicí,
Smažená cuketa,
Bramborové šišky s kysaným zelím,
Knedlíkové omelety dědečka z Kunovic,
Míchaná vajíčka se zeleninou,
Těstoviny se špenátem v sýrové omáčce,
Pikantní pečená cuketa,
Halušky s brynzou,
Penne arrabbiata (Naštvané penne),
Podmáslový špaldovo-žitný chléb,
Cukeťáci,
Sójové nudličky se zeleninou,
Těstoviny se zelím,
další recepty z kategorie Bezmasá jídla
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.