Aninky

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 560 g hladké mouky
100 g mletých ořechů
280 g másla
20 g kvasnic
špetka cukru
2 lžíce mléka
kůra a šťáva z 1 malého citronu
2 lžičky mletého anýzu
na obalení: bílky a moučkový cukr

Postup

Na vál prosijeme mouku, přidáme ořechy, citronovou kůru a šťávu, anýz a promícháme. Do hrníčku rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít. Do mouky uděláme důlek a kolem něho rozmístíme pokrájené změklé máslo. Do důlku vylijeme kvásek a zpracujeme hladké těsto. Rozdělíme na čtyři stejné části. Z každé vyválíme váleček, který nakrájíme na kousky asi velikosti ořechu. Z každého kousku vyválíme malý váleček, ze kterého zformujeme kroužek a dáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 160 - 170°C) přibližně 15 minut. Po vychladnutí každý kroužek potřeme bílkem a obalíme v prosátém moučkovém cukru. Toto cukroví dlouho vydrží a čím je starší, tím lepší. 1 dávka - cca 1100 g, 102 kousků

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 10:41:20 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři