Aninky
Ingredience
těsto: 560 g hladké mouky
100 g mletých ořechů
280 g másla
20 g kvasnic
špetka cukru
2 lžíce mléka
kůra a šťáva z 1 malého citronu
2 lžičky mletého anýzu
na obalení: bílky a moučkový cukr
Postup
Na vál prosijeme mouku, přidáme ořechy, citronovou kůru a šťávu, anýz a promícháme. Do hrníčku rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít. Do mouky uděláme důlek a kolem něho rozmístíme pokrájené změklé máslo. Do důlku vylijeme kvásek a zpracujeme hladké těsto. Rozdělíme na čtyři stejné části. Z každé vyválíme váleček, který nakrájíme na kousky asi velikosti ořechu. Z každého kousku vyválíme malý váleček, ze kterého zformujeme kroužek a dáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 160 - 170°C) přibližně 15 minut. Po vychladnutí každý kroužek potřeme bílkem a obalíme v prosátém moučkovém cukru. Toto cukroví dlouho vydrží a čím je starší, tím lepší. 1 dávka - cca 1100 g, 102 kousků
Podobné recepty:
Kokosky,
Kokosová srdíčka,
Čokoládové vánoční kostky,
Klášterní rohlíčky,
Anglické suchárky,
Stromečky se semínky,
Kávová zrna,
Čokoládové dárečky,
Mocca kolečka,
Křehulky,
Popelčiny oříšky,
Karamelové košíčky,
Slepované kokosky,
Dvoubarevné jazýčky,
Kuličky Salko,
Kokosové rohlíčky,
Pudinkové stromečky,
Ořechové rohlíčky s dírkou,
Linecké jahodové jazýčky,
Rychlé kokosky,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.