Aninky
Ingredience
těsto: 560 g hladké mouky
100 g mletých ořechů
280 g másla
20 g kvasnic
špetka cukru
2 lžíce mléka
kůra a šťáva z 1 malého citronu
2 lžičky mletého anýzu
na obalení: bílky a moučkový cukr
Postup
Na vál prosijeme mouku, přidáme ořechy, citronovou kůru a šťávu, anýz a promícháme. Do hrníčku rozdrobíme kvasnice, přidáme špetku cukru a zalijeme vlažným mlékem. Necháme vzejít. Do mouky uděláme důlek a kolem něho rozmístíme pokrájené změklé máslo. Do důlku vylijeme kvásek a zpracujeme hladké těsto. Rozdělíme na čtyři stejné části. Z každé vyválíme váleček, který nakrájíme na kousky asi velikosti ořechu. Z každého kousku vyválíme malý váleček, ze kterého zformujeme kroužek a dáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v mírně vyhřáté troubě (asi 160 - 170°C) přibližně 15 minut. Po vychladnutí každý kroužek potřeme bílkem a obalíme v prosátém moučkovém cukru. Toto cukroví dlouho vydrží a čím je starší, tím lepší. 1 dávka - cca 1100 g, 102 kousků
Podobné recepty:
Pracny,
Valentýnské pusinky ,
Arašídová kolečka,
Horalkové kuličky,
Brambůrky,
Raffaello ze školy,
Klášterní rohlíčky,
Maryšky,
Perníkové koření,
Kokosky,
Klouboučky s pralinkou,
Oříškové trojlístky,
Rumové koule,
Liduščiny marokánky,
Pudinkové stromečky,
Mocca kolečka,
Pampeliškový med ,
Krupicoví sněhuláci,
Nutellové špičky,
Linecké jahodové jazýčky,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.