Brazilské pečivo

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 400 g hladké mouky
160 g pomletých neloupaných mandlí
140 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 žloutky
300 g másla
náplň: 150 g moučkového cukru
150 g pomletých oříšků
1 vanilkový cukr
3 žloutky
1 lžíce džemu
rum
poleva: 200 g moučkového cukru
2 žloutky
šťáva z půlky citronu
loupané mandle nebo čokoládová poleva

Postup

Na vál prosijeme mouku a cukr, přidáme ostatní a zpracujeme těsto.
Rozválíme na tenko, vykrajujeme libovolné tvary a upečeme (180°C, 7-8 minut).
Poleva: prosátý cukr utřeme se žloutky a citronovou šťávou.
Nádivka: všechno důkladně promícháme, rumu dáme tolik, aby vznikla hmota, která se dá mazat.
Polovinu upečených vychladlých kousků potřeme polevou a ozdobíme půlkou mandle nebo čárkami čokoládové polevy.
Druhou polovinu potřeme nádivkou a přimáčkneme ozdobený kousek.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-11 10:47:01 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři