Slepované kokosky
Ingredience
100 g bílků
200 g krystalového cukru
1 lžička marmelády
100 g kokosu
2 lžíce strouhanky
linecká kolečka
vanilkový krém (nebo jiný podle chuti)
pikantní marmeláda
čokoládová poleva
Postup
Bílky s cukrem dáme do menšího hrnce, ten vložíme do většího hrnce s vodou, postavíme na zapnutou plotýnku a mícháme, dokud voda není tak teplá, že v ní neudržíme prst.
Pak vmícháme marmeládu a kokos.
Vytáhneme z vodní lázně, přidáme strouhanku a dobře promícháme.
Na plech vyložený papírem na pečení tvoříme hromádky.
Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Jakmile kokosky zrůžoví, ztlumíme na 140°-150°C a dosušíme 10-15 minut.
Necháme vychladnout.
Na linecké kolečko vytvoříme krémem koužek a dovnitř vložíme trochu marmelády. Na tento základ posadíme kokosku a dáme ztuhnout do ledničky.
Dolní část cukroví namočíme až po horní okraj krému v čokoládové polevě a necháme ztuhnout.
1 dávka - 45 ks
Podobné recepty:
Základní linecké těsto,
Marcipánové válečky,
Plněné ořechy,
Brambůrky,
Išlerky,
Stoleté vanilkové rohlíčky,
Marokánky,
Burizonové kuličky,
Křehké rohlíčky,
Pudinkové stromečky,
Ořechové linecké,
Rychlé kokosky,
Jetelíčky,
Meruňková kolečka,
Skořicové rohlíčky,
Brabantské dortíčky,
Liduščiny marokánky,
Mocca kolečka,
Medové trubičky s likérovým krémem,
Linecké od paní Kropáčkové,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.