Španělské větry se zavařeninou
Ingredience
6 bílků
300 g moučkového cukru
nastrouhaná kůra z půlky citronu
trochu meruňkové nebo malinové marmelády
trochu jemného krystalového cukru
Postup
Cukr důkladně prosijeme.
Bílky ušleháme hodně dotuha, během šlehání můžeme přidat trochu cukru. Do ušlehého sněhu vmícháme citronovou kůru a zbytek cukru.
Sněhovou hmotou naplníme cukrářský pytlík nebo sáček s ustřihnutým rohem.
Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé placičky.
Na každou položíme malou hromádku marmelády a dalším sněhem zakryjeme do tvaru špičky.
Lehce posypeme krystalem a vložíme do trouby vyhřáté na cca 110°C.
Sušíme přibližně hodinu, měly by získat lehce nahnědlou barvu.
Po vytažení z trouby necháme vychladnout na mřížce.
Uchováváme v suchu.
Podobné recepty:
Babiččiny trubičky,
Křehulky,
Pařížské tyčinky,
Vosí hnízda (včelí úlky),
Oříškové trojlístky,
Išlerky,
Karamelové košíčky,
Dvoubarevné jazýčky,
Perníkové koule,
Mocca oválky,
Arašídová kolečka,
Křupavé ovesné placičky,
Kuličky s marcipánem,
Citronové kometky,
Oříškové laskonky,
Linecké s marcipánem,
Medové trubičky,
Ořechové linecké,
Stříkané kokosové věnečky,
Španělské větry s mandlemi,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.