Španělské větry se zavařeninou
Ingredience
6 bílků
300 g moučkového cukru
nastrouhaná kůra z půlky citronu
trochu meruňkové nebo malinové marmelády
trochu jemného krystalového cukru
Postup
Cukr důkladně prosijeme.
Bílky ušleháme hodně dotuha, během šlehání můžeme přidat trochu cukru. Do ušlehého sněhu vmícháme citronovou kůru a zbytek cukru.
Sněhovou hmotou naplníme cukrářský pytlík nebo sáček s ustřihnutým rohem.
Na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé placičky.
Na každou položíme malou hromádku marmelády a dalším sněhem zakryjeme do tvaru špičky.
Lehce posypeme krystalem a vložíme do trouby vyhřáté na cca 110°C.
Sušíme přibližně hodinu, měly by získat lehce nahnědlou barvu.
Po vytažení z trouby necháme vychladnout na mřížce.
Uchováváme v suchu.
Podobné recepty:
Raffaello ze salka,
Linecké karty se skořicí,
Kraple,
Mocca kolečka,
Ledová čokoláda ,
Maryšky,
Oříškové laskonky,
Čokoládové kytičky,
Brazilské pečivo,
Makové trojlístky,
Kokosové kuličky rafaelo ,
Skořicové rohlíčky,
Nugátová kolečka,
Barevné vlnovky,
Křehké mandlové kytičky,
Oříškové věnečky s vínem,
Linecké knoflíky,
Marokánky,
Med z pampelišek ,
Linecké od babičky,
další recepty z kategorie Cukroví
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.