Pařížská šlehačka 2
Ingredience
1 l smetany ke šlehání
200 g hořké čokolády
Postup
Do 500 ml nalámeme čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme asi 1 minutu. Odstavíme a necháme vychladnout. Uložíme do ledničky do druhého dne.
K čokoládové smetaně z ledničky (je dost ztuhlá) přilijeme 500 ml smetany (studenou z ledničky), promícháme a elektrickým šlehačem vyšleháme do hustého krému.
Toto množství stačí na promazání (2x) a nazdobení dortu o průměru 28 cm.
Podobné recepty:
Dort mašinka,
Traktor,
Dort panenka (ořechový),
Vanilkovo-višňová roláda,
Nepečený dort,
Ananasové nebe,
Pikantní ořechová roláda,
Banánové letadélko,
S jedlou fotografií,
Kynuté lívance,
Svatební kopretiny - oranžový,
Roláda stáčená za studena,
Jubilant,
Malá parádnice,
Slaný s muchomůrkou,
Čokobanánový dort,
Srdce k třicetinám,
Korpus z celých vajec,
Jirkova slivovice,
Škopíček plný rybiček,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.