Pařížská šlehačka 2
Ingredience
1 l smetany ke šlehání
200 g hořké čokolády
Postup
Do 500 ml nalámeme čokoládu a za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme asi 1 minutu. Odstavíme a necháme vychladnout. Uložíme do ledničky do druhého dne.
K čokoládové smetaně z ledničky (je dost ztuhlá) přilijeme 500 ml smetany (studenou z ledničky), promícháme a elektrickým šlehačem vyšleháme do hustého krému.
Toto množství stačí na promazání (2x) a nazdobení dortu o průměru 28 cm.
Podobné recepty:
Třepací dort hnědý,
Crazy roláda,
Srdce k třicetinám,
Tvarohová bábovka nepečená,
Meruňkovo-citronový dort,
Dort s kuželkami,
Nepravé tiramisu,
Pomerančový dort,
Piškotový dort,
Čokoládový krém jinak,
Kapučínová roláda,
Jahodová Charlotte,
Ořechová nádivka do dortu,
Šlehačkovo-jahodový dezert,
Karamelový krém s pudinkem,
Akvárium,
Tatrankové pracny s kokosem,
Jirkova slivovice,
Vanilkový tvarohový krém,
Mramorový dort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.