Karamelový krém smetanový
Ingredience
250 ml smetany ke šlehání
300 g krystalového cukru
1 zlatý klas (nebo vanilkový pudink)
300 ml mléka
350 g másla
Postup
Cukr dáme do suchého kastrolu, postavíme na plotýnku, zapneme a stále mícháme. Až se všechen cukr rozpustí a zkaramelizuje, odstavíme z ohně a přilijeme k němu teplou smetanu. Pozor, zasyčí to a v kastrolu vznikne neforemná hrouda zkaramelizovaného cukru. Vrátíme na plotnu za za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se všechen cukr ve smetaně nerozpustí a nevznikne hladká tekutá hmota. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Při chladnutí hmota houstne, nakonec bude dost tuhá.
Z mléka a zlatého klasu (pudinku) uvaříme hustý pudink a necháme rovněž vychladnout.
Do šlehací mísy dáme změklé máslo a vychladlý karamel a vyšleháme na hladký krém. Po lžících postupně vešleháme vychladlý pudink.
Podobné recepty:
Ořechová nádivka do dortu,
PF 2009,
Čokoládový s banány,
Pařížská šlehačka 2,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Dort s vláčkem,
Tvarohovo-jahodový dort,
Bílková roláda,
Vanilkovo-višňová roláda,
Dort Jadran,
Jablkový pudinkový dort,
Rychlá šlehačková roláda,
Hustá čokoládová poleva,
Kakaová poleva,
Ovocný dort 2,
Semifreda bez formy,
Mátová zmrzlina,
Modelovací čokoláda,
Tvarohové suflé,
Jirkova slivovice,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.