Karamelový krém smetanový
Ingredience
250 ml smetany ke šlehání
300 g krystalového cukru
1 zlatý klas (nebo vanilkový pudink)
300 ml mléka
350 g másla
Postup
Cukr dáme do suchého kastrolu, postavíme na plotýnku, zapneme a stále mícháme. Až se všechen cukr rozpustí a zkaramelizuje, odstavíme z ohně a přilijeme k němu teplou smetanu. Pozor, zasyčí to a v kastrolu vznikne neforemná hrouda zkaramelizovaného cukru. Vrátíme na plotnu za za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud se všechen cukr ve smetaně nerozpustí a nevznikne hladká tekutá hmota. Odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Při chladnutí hmota houstne, nakonec bude dost tuhá.
Z mléka a zlatého klasu (pudinku) uvaříme hustý pudink a necháme rovněž vychladnout.
Do šlehací mísy dáme změklé máslo a vychladlý karamel a vyšleháme na hladký krém. Po lžících postupně vešleháme vychladlý pudink.
Podobné recepty:
Štafetky,
Chlebový dort,
Jubilant,
Melounový dezert,
Půlnoční dort,
Prasátko pro štěstí,
Švédské palačinky,
Marcipán ze salka,
Kávový dort s čokoládou,
Formule 1,
Šlehačkový dort,
Ovocný dort 3,
Vanilkový tvarohový krém,
Vanilmixový krém,
Scrabble,
Ořechová roláda,
Kniha - skládaný dort,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Míč,
Medvídek s dortíkem,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.