Harlekýn
Ingredience
Těsto: 4 vejce
100 g cukru
20 g kakaa
50 g hrubé mouky
Nádivka: 30 g másla
30 g hrubé mouky
1/4 l mléka
100 g másla
100 g cukru
30 g kakaa
1 šlehačka
Postup
Utřeme žloutky s cukrem, přidáme kakao, mouku a vmícháme sníh z bílků. Upečeme ve vymazané a moukou vysypané dortové formě. Ze 30 g másla a 30 g mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem a mícháme na mírném ohni až zhoustne. Zvlášť umícháme 100 g másla, 100 g cukru a kakao. Přimícháme chladnoucí jíšku a v silné vrstvě natřeme na upečený korpus. Nahoru natřeme hustě ušlehanou šlehačku. Můžeme ozdobit kakaem nebo strouhanou čokoládou, příp. kompotovanými višněmi.
Podobné recepty:
S jedlou fotografií,
Smetanový dort,
Ovocný krém,
Pro tenistu,
Sníh do kremrolí,
Ořechový korpus,
Meruňkovo-citronový dort,
Svatební kopretiny - zelený,
Krabdort,
Autíčkový bez mléčné bílkoviny,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Alenčin tvarohový dortík,
Kaštanové řezy,
Čokoládový krém s moučnou kaší,
Vaječný šlehaný krém,
Mašličkový,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Kynuté lívance,
Pomerančový dort,
Jahodové tiramisu,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.