Košík

Hodnocení receptu

Ingredience

světlý korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
120 g hladké mouky
hnědý korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
20 g kakaového prášku
100 g hladké mouky - to všechno dvakrát
krém: 500 g másla
100 g moučkového cukru
30 g kakaového prášku
1 sáček Zlatého klasu
400 ml mléka
200 g nutelly
2 lžíce rumu
poleva: 70 g stoprocentního tuku (např. Omega)
100 g moučkového cukru
20 g kakaového prášku
2 lžíce mléka
na dokončení: rum (cca 1 dl)
hrst mletých ořechů
ozdoby z marcipánu nebo jiné modelovací hmoty

Postup

Podle receptu na dortový korpus upečeme jeden světlý a dva tmavé korpusy ve formě tvaru košíku. Necháme vychladnout. Zatím připravíme kakaový krém s nutellou. Jeden hnědý korpus pokropíme rumem, potřeme vrstvou krému a přiložíme světlý korpus. Ten rovněž pokropíme rumem, potřeme krémem a přikryjeme druhým hnědým korpusem. Pokropíme rumem, krémem už nepotíráme. Dort potřeme krémem zboku a obalíme mletými ořechy. Vyrobíme hnědou cukrovou polevu a rozetřeme ji na držátko košíku - viz foto. Dáme ztuhnout do ledničky. Pak zbylým krémem košík dozdobíme a doplníme květinami nebo jinými ozdobami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 21:34:01 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři