Košík
Ingredience
světlý korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
120 g hladké mouky
hnědý korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
20 g kakaového prášku
100 g hladké mouky - to všechno dvakrát
krém: 500 g másla
100 g moučkového cukru
30 g kakaového prášku
1 sáček Zlatého klasu
400 ml mléka
200 g nutelly
2 lžíce rumu
poleva: 70 g stoprocentního tuku (např. Omega)
100 g moučkového cukru
20 g kakaového prášku
2 lžíce mléka
na dokončení: rum (cca 1 dl)
hrst mletých ořechů
ozdoby z marcipánu nebo jiné modelovací hmoty
Postup
Podle receptu na dortový korpus upečeme jeden světlý a dva tmavé korpusy ve formě tvaru košíku. Necháme vychladnout. Zatím připravíme kakaový krém s nutellou. Jeden hnědý korpus pokropíme rumem, potřeme vrstvou krému a přiložíme světlý korpus. Ten rovněž pokropíme rumem, potřeme krémem a přikryjeme druhým hnědým korpusem. Pokropíme rumem, krémem už nepotíráme. Dort potřeme krémem zboku a obalíme mletými ořechy. Vyrobíme hnědou cukrovou polevu a rozetřeme ji na držátko košíku - viz foto. Dáme ztuhnout do ledničky. Pak zbylým krémem košík dozdobíme a doplníme květinami nebo jinými ozdobami.
Podobné recepty:
Mramorový dort,
Dvoubarevná roláda,
Medovník,
Jahodové tiramisu,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!,
Mašličkový,
Krabdort,
Semifreda bez formy,
Plněná kopule,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Šunkovo sýrová roláda s domácím pečivem,
Věnečky od Dany,
Lososový dortík,
Šlehačková bomba s ovocem,
Oplatkové řezy,
Slaná cuketová bábovka,
Druhý zeesanový pokus,
Mandlový dort s vaječným likérem,
Kaštanová roláda,
Višňový s čokoládou pro 9.B,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.