Košík
Ingredience
světlý korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
120 g hladké mouky
hnědý korpus: 3 vejce
120 g cukru krupice
3 lžíce oleje
20 g kakaového prášku
100 g hladké mouky - to všechno dvakrát
krém: 500 g másla
100 g moučkového cukru
30 g kakaového prášku
1 sáček Zlatého klasu
400 ml mléka
200 g nutelly
2 lžíce rumu
poleva: 70 g stoprocentního tuku (např. Omega)
100 g moučkového cukru
20 g kakaového prášku
2 lžíce mléka
na dokončení: rum (cca 1 dl)
hrst mletých ořechů
ozdoby z marcipánu nebo jiné modelovací hmoty
Postup
Podle receptu na dortový korpus upečeme jeden světlý a dva tmavé korpusy ve formě tvaru košíku. Necháme vychladnout. Zatím připravíme kakaový krém s nutellou. Jeden hnědý korpus pokropíme rumem, potřeme vrstvou krému a přiložíme světlý korpus. Ten rovněž pokropíme rumem, potřeme krémem a přikryjeme druhým hnědým korpusem. Pokropíme rumem, krémem už nepotíráme. Dort potřeme krémem zboku a obalíme mletými ořechy. Vyrobíme hnědou cukrovou polevu a rozetřeme ji na držátko košíku - viz foto. Dáme ztuhnout do ledničky. Pak zbylým krémem košík dozdobíme a doplníme květinami nebo jinými ozdobami.
Podobné recepty:
Kremeše,
Slané rolády s ořechy k vínu,
Čoko-ovocný dort,
Pro fotbalistu,
Stomix,
Tvarohová bábovka nepečená,
Alenčin tvarohový dortík,
Plněná kopule,
Marcipán ze salka,
Čokoládová poleva máslová,
Mandarinkové řezy se šlehačkou,
Svatební dort,
Dort 100,
Mandlový nepečený dezert,
Staročeské lívance,
Dvě panenky,
Kaštanové řezy,
Kávový dort s čokoládou,
Vanilkový tvarohový krém,
Kniha,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.