Ořechový dort

Hodnocení receptu

Ingredience

ořechové korpusy: 3 vejce
120 g cukru krupice
1 lžíce oleje
90 g mletých ořechů
60 g hladké mouky - to všechno dvakrát
světlý korpus: 4 vejce
160 g cukru krupice
4 lžíce oleje
160 g hladké mouky
krém: 500 g másla
400 ml mléka
1 zlatý klas (nebo vanilkový pudinkový prášek)
2 lžíce krystalového cukru
cca 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
4 vrchovaté lžíce smetanového kapučína (prášek)
2 lžíce rumu
poleva: 140 g ztuženého tuku (omega)
280 g moučkového cukru
4 lžíce mléka
dále: rum
marcipánové ozdoby
mleté ořechy

Postup

Upečeme dva ořechové korpusy a jeden světlý, postupujeme podle receptu na dortový korpus. Necháme je vychladnout. Z mléka, prášku a krystalového cukru uvaříme hustý pudink, za občasného promíchání necháme vychladnout. Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme do běla a po lžících zašleháváme pomalu vychladlý pudink. Pak po lžících vešleháme kapučíno, podle chuti dosladíme a nakonec vešleháme rum. Jeden ořechový korpus pokropíme rumem a potřeme menší polovinou krému. Přiložíme světlý korpus, opět vydatně pokropíme rumem a potřeme krémem, trochu krému si necháme. Druhý ořechový korpus pokropíme rumem a touto stranou přiložíme na krém. Celý dort pomažeme z boku krémem, obalíme mletými ořechy a dáme ztuhnout do ledničky. Pořádně ztuhlý dort překlopíme "vzůru nohama", tím docílíme absolutně vodorovného povrchu. Připravíme cukrovou polevu, podle potřeby obarvíme a polijeme jí dort. Po zatuhnutí dozdobíme zbylým krémem a ozdobami. Průměr 30 cm, výška 10 cm, 3 kg

Datum vložení inzerátu: 2011-07-13 21:37:38 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři