Ovocný dort 2
Ingredience
korpus: 7 vajec
280 g cukru krupice
7 lžic oleje
1 lžička vanilkového extraktu
280 g hladké mouky
náplň: jogurtová šlehačka z 500 ml smetany
dále: 150 ml vaječného likéru
jahodový gel
ovoce
dortové želé čiré
Postup
Dortový korpus upečeme v čtveraté formě 25x25 cm. Necháme vychladnout.
Studený dvakrát prokrojíme. Pláty pokropíme likérem, potřeme jahodovým gelem a částí šlehačky a spojíme.
Celý dort potřeme šlehačkou i zvenku a ze zbytku uděláme po obvodu horní plochy ozdobný okraj. Dáme ztuhnout do ledničky.
Ovoce omyjeme, kompotované necháme důkladně okapat a všechno lehce osušíme, nejlépe ubrouskem.
Na ztuhlý dort naskládáme ovoce a štětcem nebo mašlovačkou potřeme dortovým želé, připraveným podle návodu na sáčku. Znovu vychladíme.
Podobné recepty:
Modrozelený s lentilkami,
Vláček náklaďáček,
Čokoládový krém,
Nepečený dort,
Modelovací čokoláda,
Tvarohový dort na roládě,
Kávový dort s čokoládou,
Višňový s čokoládou pro 9.B,
Cukrová poleva,
Srdce pro babičku,
Kakaový tunel,
Dort zastudena,
Lehký osvěžující dortík,
Tanec motýlů,
Oplatkové řezy,
Tvarohové suflé,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Domácí pribináček,
Kávová stracciatela,
Nepečený tříbarevný dort,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.