Kávový s kopretinami
Ingredience
korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
1 vanilkový cukr
2 lžíce kapučína (prášek)
100 g hořké čokolády
krém: 125 g másla
3 lžíce moučkového cukru
50 g vanilmixu
150 ml vody
1 lžíce kapučína (prášek)
dále: šálek silné černé kávy
amaretto
potahovací a modelovací hmota (white icing)
Postup
Korpus upečeme v kulaté formě o průměru 24 cm. Necháme vychladnout a dvakrát prokrojíme.
Uvaříme silnou kávu a necháme vychladnout. Pak podle chuti ochutíme amarettem.
Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou a po částech vmícháme smetanu. Přidáme kapučíno a všechno společně ušleháme dotuha. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.
Části korpusu vydatně pokropíme amarettovou kávou a promažeme náplní. Dáme ztuhnout do ledničky.
Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Po lžících vešleháme ztuhlý vanilmix (prášek rozšlehat s vodou a nechat 10 minut stát) a kapučínový prášek.
Krémem pomažeme celý dort zvenku a dáme znovu ztuhnout.
Vychlazený potáhneme obarvenou potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Ořechový korpus s krupicí,
Čokoládová poleva,
Třepací dort hnědý,
Lososový dortík,
Krajkový s mašličkami,
Dortový korpus,
Jablkový pudinkový dort,
Lotoskvítky,
Melounový dezert,
S koníkem,
Tvarohový dort na roládě,
Roláda s nutellou a jahodami,
Pečený jahodový tvaroh,
Modelovací čokoláda,
Karamelový krém s pudinkem,
Kávový s kopretinami,
Beruška,
Košík,
Piškotová roláda,
Řezy Tatran,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.