Kávový s kopretinami

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
250 g jogurtového zeesanu
500 ml vody
1 vanilkový cukr
2 lžíce kapučína (prášek)
100 g hořké čokolády
krém: 125 g másla
3 lžíce moučkového cukru
50 g vanilmixu
150 ml vody
1 lžíce kapučína (prášek)
dále: šálek silné černé kávy
amaretto
potahovací a modelovací hmota (white icing)

Postup

Korpus upečeme v kulaté formě o průměru 24 cm. Necháme vychladnout a dvakrát prokrojíme.

Uvaříme silnou kávu a necháme vychladnout. Pak podle chuti ochutíme amarettem.

Smetanu s vanilkovým cukrem ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou a po částech vmícháme smetanu. Přidáme kapučíno a všechno společně ušleháme dotuha. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu.

Části korpusu vydatně pokropíme amarettovou kávou a promažeme náplní. Dáme ztuhnout do ledničky.

Máslo s cukrem ušleháme do pěny. Po lžících vešleháme ztuhlý vanilmix (prášek rozšlehat s vodou a nechat 10 minut stát) a kapučínový prášek.

Krémem pomažeme celý dort zvenku a dáme znovu ztuhnout.

Vychlazený potáhneme obarvenou potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:02:05 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři