Ořechovo-karamelový klaun
Ingredience
korpus: 9 vajec
300 g cukru krupice
240 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 g mletých ořechů
dále: karamelová šlehačka
200 g másla
3-4 lžíce nutelly
falešný marcipán nebo jiná potahovací hmota
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vařečkou lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, potom zamícháme ořechy. Těsto urovnáme do kulaté formy (průměr 28 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (180°C, cca 45 minut). Necháme vychladnout. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně prokrojíme a naplníme karamelovou šlehačkou. Lehce stlačíme a dáme ztuhnout do ledničky. Zatím připravíme krém důkladným vyšleháním změklého másla s nutellou. Tímto krémem potřeme celý dort tenkou vrstvičkou, dáme pozor, abychom důkladně zatřeli ztuhlou karamelovou šlehačku. Vrátíme do ledničky na několik hodin, než krém pořádně ztuhne. Potom dort potáhneme potahovací hmotou a libovolně dozdobíme. hmotnost: 3,5 kg
Podobné recepty:
Košík s kopretinami,
Šlehačkovo-čokoládový,
Ovocný dort 2,
Otakárek meruňkový,
Kávový dortík,
Šlehačkový dortík,
S drakem,
Chlebový dort,
Vanilkový tvarohový krém,
Banánový sen,
Šlehačkovo-jahodový dezert,
Sýr,
Modrozelený s lentilkami,
Dort Jadran,
Škopíček plný rybiček,
Dášin marcipán,
Jarmilčiny kremrole,
Modelovací a potahovací hmota,
Tvarohová roláda s hruškami,
Sníh do kremrolí,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.