Ořechovo-karamelový klaun
Ingredience
korpus: 9 vajec
300 g cukru krupice
240 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
150 g mletých ořechů
dále: karamelová šlehačka
200 g másla
3-4 lžíce nutelly
falešný marcipán nebo jiná potahovací hmota
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Vařečkou lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, potom zamícháme ořechy. Těsto urovnáme do kulaté formy (průměr 28 cm) s vymazaným a vysypaným dnem a upečeme (180°C, cca 45 minut). Necháme vychladnout. Vychladlý korpus dvakrát vodorovně prokrojíme a naplníme karamelovou šlehačkou. Lehce stlačíme a dáme ztuhnout do ledničky. Zatím připravíme krém důkladným vyšleháním změklého másla s nutellou. Tímto krémem potřeme celý dort tenkou vrstvičkou, dáme pozor, abychom důkladně zatřeli ztuhlou karamelovou šlehačku. Vrátíme do ledničky na několik hodin, než krém pořádně ztuhne. Potom dort potáhneme potahovací hmotou a libovolně dozdobíme. hmotnost: 3,5 kg
Podobné recepty:
Čokoládový dort,
Pařížská šlehačka 1,
Dortíčky,
Tvarohový dort na roládě,
Crazy roláda,
Pudinkový krém,
Dort mašinka,
Roláda s nutellou a jahodami,
Kakaová roláda s tvarohem,
Medovník,
Piškotový dort,
Karamelový krém s pudinkem,
Kávový s kopretinami,
Škopíček plný rybiček,
Kávová zmrzlina,
Jahodová dýně,
Drak,
Čokoládový krém s jíškou,
Vanilkový krém s gustinem,
Kokosová roláda s medem,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.