Ořechovo-karamelový s ornamenty

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 9 vajec
320 g moučkového cukru
2,5 lžíce vlažné vody
2,5 lžičky citronové šťávy
120 g hladké mouky
120 g mletých ořechů
60 g hrubé krupice
2 špetky citronové kůry
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
1 sáček želatinového ztužovače Dr. Oetker
2 lžíce karamelového compoundu (výrobek firmy Zeelandia)
krém: 200 g másla
100 g moučkového cukru
1 lžíce karamelového compoundu
dále: likér amaretto
potahovací hmota (zde white icing)
potravinářské barvy

Postup

Upečeme korpus ve čtvercové formě 25x25 cm a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne, lépe se krájí). Smetanu ušleháme dotuha. Ve větší misce rozmícháme ztužovač se 100 ml vody, přidáme smetanu a společně prošleháme. Pak zašleháme karamelovou příchuť a cukr podle chuti. Krém: máslo s cukrem vyšleháme do pěny a ochutíme compoundem. Korpus dvakrát rozkrojíme, prokapeme amarettem, promažeme karamelovou šlehačkou a lehce stlačíme. Necháme ztuhnout v ledničce. Pak celý dort potřeme tenkou vrstvičkou krému a znovu dáme ztuhnout. Ztuhlý vychlazený dort potáhneme obarvenou potahovací hmotou a libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:22:51 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři