Pavouk

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 4 vejce
240 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
1 necelý prášek do pečiva
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
2 lžíce kakaového prášku
1. náplň: 250 ml smetany ke šlehání
50 g lískooříškového zeesanu
63 ml vody
cukr dle chuti
2 náplň: 250 ml smetany ke šlehání
50 g čokoládového zeesanu
63 ml vody
cukr dle chuti
krém: 100 g másla
1-2 lžíce nuttely
dále: rum
višňový gel (nebo džem)
potahovací a modelovací hmota (white icing)

Postup

Upečeme mramorovaný korpus a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne). Příprava náplně: smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, vmícháme smetanu a došleháme dotuha. Podle potřeby můžeme zašlehat moučkový cukr. Korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme. Dolní část pokropíme rumem, potřeme višňovým gelem, a rozetřeme čokoládovou šlehačku. Přiložíme druhou část korpusu, pokropíme rumem a rozetřeme oříškovou šlehačku. Dáme ztuhnout do ledničky. Celý dort potřeme krémem (máslo ušlehat s nuttelou) a znovu dáme vychladit. Až je dort vychlazený a pořádně ztuhlý, potáhneme ho potahovací hmotou obarvenou na zeleno. Z šedé hmoty vyválíme tenké válečky a vytvoříme pavučinu. Nakonec přidáme pavouka a mouchy (vymodelované z white icingu). Místa, kde se dotýkají dortu, napřed lehce potřeme vodou (pro přilepení).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:28:17 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři