Pavouk
Ingredience
korpus: 4 vejce
240 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
250 g hladké mouky
1 necelý prášek do pečiva
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
2 lžíce kakaového prášku
1. náplň: 250 ml smetany ke šlehání
50 g lískooříškového zeesanu
63 ml vody
cukr dle chuti
2 náplň: 250 ml smetany ke šlehání
50 g čokoládového zeesanu
63 ml vody
cukr dle chuti
krém: 100 g másla
1-2 lžíce nuttely
dále: rum
višňový gel (nebo džem)
potahovací a modelovací hmota (white icing)
Postup
Upečeme mramorovaný korpus a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne). Příprava náplně: smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme s vodou, vmícháme smetanu a došleháme dotuha. Podle potřeby můžeme zašlehat moučkový cukr. Korpus dvakrát vodorovně rozkrojíme. Dolní část pokropíme rumem, potřeme višňovým gelem, a rozetřeme čokoládovou šlehačku. Přiložíme druhou část korpusu, pokropíme rumem a rozetřeme oříškovou šlehačku. Dáme ztuhnout do ledničky. Celý dort potřeme krémem (máslo ušlehat s nuttelou) a znovu dáme vychladit. Až je dort vychlazený a pořádně ztuhlý, potáhneme ho potahovací hmotou obarvenou na zeleno. Z šedé hmoty vyválíme tenké válečky a vytvoříme pavučinu. Nakonec přidáme pavouka a mouchy (vymodelované z white icingu). Místa, kde se dotýkají dortu, napřed lehce potřeme vodou (pro přilepení).
Podobné recepty:
Tanec motýlů,
Kaštanová roláda,
Ovocný dort 2,
Jahodové srdce,
Kávový dort s čokoládou,
Scrabble,
Piškotová roláda,
S jedlou fotografií,
Pudinkový krém jinak,
Slaný s muchomůrkou,
Šlehačkovo-jahodový dezert,
Modelovací čokoláda,
Slané rolády s ořechy k vínu,
Míč,
Višňový s čokoládou pro 9.B,
Taštičky z lístkového těsta plněná brynzou,
Medovník - Iva,
Čoko-smetanová poleva na dort,
Bílková roláda,
Plněná kopule,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.