Šestihran s růžemi

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
250 g jogurtového zeesanu
2 sáčky vanilkového cukru
1 plechovka kompotovaných meruněk
100 g hořké čokolády
krém: 125 g másla
50 g vanilmixu
2-3 lžíce moučkového cukru
dále: meruňková marmeláda
rum
potahovací hmota

Postup

Upečeme korpus a necháme vychladnout.

Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme.

Kompot scedíme, šťávu zachytíme.

Připravíme jogurtovou šlehačku, místo části vody použijeme šťávu z kompotu.

Scezené meruňky nakrájíme na plátky.

Dolní část korpusu prokapeme rumem, potřeme asi čtvrtinou šlehačky, naskládáme plátky meruněk a zakryjeme druhou čtvrtinou šlehačky.

Přiložíme prostřední část korpusu a lehce přimáčkneme.

Opět pokropíme rumem. Potřeme marmeládou. Do zbývající šlehačky vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu a rozetřeme ji do dortu.

Přikryjeme poslední částí korpusu a dáme ztuhnout do ledničky.

Zatím připravíme vanilmixový krém, kterým pak potřeme celý dort shora i ze stran. Znovu dáme pořádně vychladit.

Ztuhlý dort potáhneme a libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:51:49 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři