Šestihran s růžemi
Ingredience
korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
220 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
250 g jogurtového zeesanu
2 sáčky vanilkového cukru
1 plechovka kompotovaných meruněk
100 g hořké čokolády
krém: 125 g másla
50 g vanilmixu
2-3 lžíce moučkového cukru
dále: meruňková marmeláda
rum
potahovací hmota
Postup
Upečeme korpus a necháme vychladnout.
Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme.
Kompot scedíme, šťávu zachytíme.
Připravíme jogurtovou šlehačku, místo části vody použijeme šťávu z kompotu.
Scezené meruňky nakrájíme na plátky.
Dolní část korpusu prokapeme rumem, potřeme asi čtvrtinou šlehačky, naskládáme plátky meruněk a zakryjeme druhou čtvrtinou šlehačky.
Přiložíme prostřední část korpusu a lehce přimáčkneme.
Opět pokropíme rumem. Potřeme marmeládou. Do zbývající šlehačky vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu a rozetřeme ji do dortu.
Přikryjeme poslední částí korpusu a dáme ztuhnout do ledničky.
Zatím připravíme vanilmixový krém, kterým pak potřeme celý dort shora i ze stran. Znovu dáme pořádně vychladit.
Ztuhlý dort potáhneme a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Osvěžující stracciatela,
Hustá čokoládová poleva,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!,
Pro tenistu,
Bílková roláda,
Modelovací a potahovací hmota,
Kakaová poleva,
Maturitní,
Roláda s mozaikou,
Jahodové tiramisu,
Krém s bílou čokoládou,
Šlehačková šachovnice,
Marcipán ze salka,
Jahodová louka,
Pěnová hmota do indiánků,
Ježek,
S koníkem,
Pavouk,
Dort pro Toníčka,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.