Tiramisu řez
Ingredience
korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
2 lžíce instatní kávy (prášek nebo granule)
240 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
100 g zeesanu s příchutí tiramisu
125 ml vody
100 g tyčinky ledové kaštany
dále: šálek uvařené kávy
likér amaretto
potahovací hmota (zde white icing obarvený kakem)
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Pak zašleháme žloutky a kávu, olej a nakonec vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut). Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou ruční metličkou rozšleháme, přidáme smetanu a došleháme společně dotuha. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhané ledové kaštany. Vychladlý plát rozřežeme na tři stejné díly. Jeden díl pokropíme kávou smíchanou s likérem (podle chuti) a potřeme menší polovinou šlehačky. Přiložíme druhou část a postup zopakujeme. Trochu šlehačky si necháme bokem. Přikryjeme třetím dílem, lehce přitlačíme, opět ho pokropíme a celý moučník potřeme ze všech stran odloženou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlý a vychlazený řez potáhneme a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Zdobení dortu přes šablonu,
Škopíček plný rybiček,
S koníkem,
Čokoládový dezert pokušení,
Kávové řezy,
Jahodová Charlotte,
Kokosová roláda s medem,
Mandlovo-čokoládový dort,
Bob a Bobek,
Dort pro Toníčka,
Šlehačková šachovnice,
Roláda s mozaikou,
Jahodové pudinkové řezy,
Třepací dort hnědý,
Čokoládový krém s moučnou kaší,
Falešný marcipán,
Šlehačková bomba s ovocem,
Broskvový amaroun,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Scrabble,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.