Tiramisu řez

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
2 lžíce instatní kávy (prášek nebo granule)
240 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
100 g zeesanu s příchutí tiramisu
125 ml vody
100 g tyčinky ledové kaštany
dále: šálek uvařené kávy
likér amaretto
potahovací hmota (zde white icing obarvený kakem)

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Pak zašleháme žloutky a kávu, olej a nakonec vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut). Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou ruční metličkou rozšleháme, přidáme smetanu a došleháme společně dotuha. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhané ledové kaštany. Vychladlý plát rozřežeme na tři stejné díly. Jeden díl pokropíme kávou smíchanou s likérem (podle chuti) a potřeme menší polovinou šlehačky. Přiložíme druhou část a postup zopakujeme. Trochu šlehačky si necháme bokem. Přikryjeme třetím dílem, lehce přitlačíme, opět ho pokropíme a celý moučník potřeme ze všech stran odloženou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlý a vychlazený řez potáhneme a libovolně dozdobíme.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 10:55:16 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři