Tiramisu řez
Ingredience
korpus: 6 vajec
240 g cukru krupice
6 lžic oleje
2 lžíce instatní kávy (prášek nebo granule)
240 g hladké mouky
náplň: 500 ml smetany ke šlehání
100 g zeesanu s příchutí tiramisu
125 ml vody
100 g tyčinky ledové kaštany
dále: šálek uvařené kávy
likér amaretto
potahovací hmota (zde white icing obarvený kakem)
Postup
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Pak zašleháme žloutky a kávu, olej a nakonec vmícháme vařečkou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme (200°C, 8-10 minut). Smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan s vodou ruční metličkou rozšleháme, přidáme smetanu a došleháme společně dotuha. Nakonec vmícháme nahrubo nastrouhané ledové kaštany. Vychladlý plát rozřežeme na tři stejné díly. Jeden díl pokropíme kávou smíchanou s likérem (podle chuti) a potřeme menší polovinou šlehačky. Přiložíme druhou část a postup zopakujeme. Trochu šlehačky si necháme bokem. Přikryjeme třetím dílem, lehce přitlačíme, opět ho pokropíme a celý moučník potřeme ze všech stran odloženou šlehačkou. Dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlý a vychlazený řez potáhneme a libovolně dozdobíme.
Podobné recepty:
Traktor,
Medovník - Iva,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Čokoroláda s meruňkami,
Jarmilčiny kremrole,
Škopíček plný rybiček,
Třené lívance,
Dort za sběr 2,
Punčová roláda,
Ovocný krém,
Čokobanánový dort,
Pytel peněz,
Kakaový korpus,
Nepečený tříbarevný dort,
Pařížská šlehačka 1,
Kávová stracciatela,
Jubilant,
Jogurtový amaroun,
Šlehačková šachovnice,
Banánová šlehačka,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.