Vanilkový dárek
Ingredience
těsto: 4 vejce
160 g cukru krupice
160 g hladké mouky
4 lžíce oleje
krém: 25 g gustinu
1/4 l mléka
1 vanilkový cukr
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 lžičky vanilkové tresti
dále: rum
marcipán ze salka
Postup
Bílky s cukrem ušleháme do tuhého sněhu. Po jednom postupně zašleháme žloutky a po lžících olej. Zlehka vařečkou vmícháme mouku. Nalijeme do formy (kulatá průměr 18 cm) ve které jsme vymazali a vysypali dno. Upečeme ve vyhřáté troubě (200°C asi 25 minut). Necháme vychladnout. Studený korpus dvakrát vodorovně prořízneme. Pláty pokapeme rumem, potřeme krémem a poskládáme na sebe. Krémem potřeme i boky a povrch dortu. Dáme dobře ztuhnout do ledničky. Z rozváleného bílého marcipánu ukrojíme obdélník dlouhý jako obvod dortu a široký jako výška dortu. Omotáme jím vychlazený dort z boku a přitiskneme. Z barevného nebo mramorovaného marcipánu vykrojíme kruh o průměru asi o tři cm větším než je průměr dortu. Položíme na dort a přečnívající okraj ohneme a přitiskneme na boky. Nakonec dozdobíme marcipánovými mašličkami.
Podobné recepty:
Pudinkové be-be řezy,
Beruška,
Jahodové tiramisu,
Plněný slaný koláč,
Svatební kopretiny - oranžový,
Kokosová roláda s medem,
Ananasové nebe,
Dort zastudena,
Lehký oříškový piškot,
Drak,
Melounový dezert,
Ořechový dort,
Mramorovaný korpus,
Nugátový dort,
Emma,
Višňový dort s pálenkou,
Slaný s muchomůrkou,
Pikantní ořechová roláda,
Medovník,
Dort s koníkem,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.