Zkušební vzorek

Hodnocení receptu

Ingredience

korpus: 5 vajec
200 g cukru krupice
5 lžic oleje
180 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání
125 g jogurtového zeesanu
250 ml vody
50 g hořké čokolády
krém: 200 g másla
4 lžíce nutelly
dále: rum
višňový gel
potahovací hmota (zde white icing)
ozdoby

Postup

Podle základního receptu na korpus připravíme těsto a upečeme ho na vymazeném a vysypaném plechu. Po vychladnutí rozkrojíme na třetiny. 2 lžíce višňového gelu rozmixujeme se 2 lžícemi rumu a 4 lžícemi vody. Polovinou této směsi potřeme jednu třetinu korpusu a necháme vsáknout. Pak naneseme vrstvu višňového gelu. Čokoládu nahrubo nastrouháme, smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou, přidáme smetanu, společně vyšleháme dotuha a vmícháme čokoládu. Polovinu hmoty rozetřeme na višňový gel a přikryjeme druhou třetinou korpusu. Celý postup zopakujeme a přiložíme poslední část piškotu. Lehce přitlačíme a dáme ztuhnout do ledničky. Máslo s nutellou důkladně vyšleháme do hladkého lehkého krému a potřeme jím celý dort ze všech stran. Znovu dáme pořádně vychladit. Nakonec dort potáhneme a libovolně dozdobíme. Jogurtový zeesan a višňový gel jsou výrobky firmy Zeelandia. V obchodech se neprodávají, je třeba je zakoupit přímo u výrobce nebo jeho obchodních zástupců.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-14 11:12:03 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři