Zkušební vzorek
Ingredience
korpus: 5 vajec
200 g cukru krupice
5 lžic oleje
180 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání
125 g jogurtového zeesanu
250 ml vody
50 g hořké čokolády
krém: 200 g másla
4 lžíce nutelly
dále: rum
višňový gel
potahovací hmota (zde white icing)
ozdoby
Postup
Podle základního receptu na korpus připravíme těsto a upečeme ho na vymazeném a vysypaném plechu. Po vychladnutí rozkrojíme na třetiny. 2 lžíce višňového gelu rozmixujeme se 2 lžícemi rumu a 4 lžícemi vody. Polovinou této směsi potřeme jednu třetinu korpusu a necháme vsáknout. Pak naneseme vrstvu višňového gelu. Čokoládu nahrubo nastrouháme, smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou, přidáme smetanu, společně vyšleháme dotuha a vmícháme čokoládu. Polovinu hmoty rozetřeme na višňový gel a přikryjeme druhou třetinou korpusu. Celý postup zopakujeme a přiložíme poslední část piškotu. Lehce přitlačíme a dáme ztuhnout do ledničky. Máslo s nutellou důkladně vyšleháme do hladkého lehkého krému a potřeme jím celý dort ze všech stran. Znovu dáme pořádně vychladit. Nakonec dort potáhneme a libovolně dozdobíme. Jogurtový zeesan a višňový gel jsou výrobky firmy Zeelandia. V obchodech se neprodávají, je třeba je zakoupit přímo u výrobce nebo jeho obchodních zástupců.
Podobné recepty:
Mandarinkový řez,
Třepací dort hnědý,
Vanilkový tvarohový krém,
Domácí pribináček,
Šestihran s růžemi,
Vídeňský zákusek,
Plněný slaný koláč,
Mašličkový,
Lososový dortík,
Jahodová dýně,
Piškotový dort,
Krabdort,
Prasátko pro štěstí,
Zdobení dortu přes šablonu,
S koníkem,
Větrníky se slanou náplní,
Semifreda s jahodami,
Čokoládová poleva,
Jahodová louka,
Roláda stáčená za studena,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.