Zdobení dortu přes šablonu
Ingredience
kousek bílku (půlka je zbytečně moc)
přesátý moučkový cukr
pár kapek citronové šťávy
necelé půl lžičky glukózy (nebo pšeničného či kukuřičného sirupu)
Postup
Do misky dáme bílek, a trochu přesátého cukru. Promícháme, přidáme citronovou šťávu, glukózu a třeme. Podle potřeby přidáváme cukr, měla by vzniknout hmota o něco hustější než bílková poleva na zdobení perníčků.
Na potažený dort přiložíme šablonu. Širším nožem nebo špachtlí na ni naneseme silnější vrstvu polevy. Potom polevu ze šablony opatrně stáhneme (opět širším nožem nebo špachtlí) a šablonu opatrně odlepíme. Vzorek necháme zaschnout.
Pro zvýšení efektu můžeme po zaschnutí ornament přetřít opatrně jemným štětcem namočeným v prachové perleti.
Podobné recepty:
Kardinálovy řezy,
Alenčin tvarohový dortík,
Karamelová šlehačka (do dortu),
Podkova,
Dort s kuželkami,
Slané rolády s ořechy k vínu,
Dort s broskvemi,
Štafetky,
Tvarohovo-jahodový dort,
Čokoládový s banány,
Škvarkové placičky s mákem,
Melounový dezert,
Marcipán ze salka,
Drak,
Pomerančový dort,
Nepravé tiramisu,
Tvarohovo-šlehačkový dort,
Jahodové tiramisu,
Plněná kopule,
Hustá čokoládová poleva,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.