Bábovka jako tiramisu

Hodnocení receptu

Ingredience

500 ml smetany ke šlehání
2 kelímky pomazánkového másla (á 200 g)
160 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
dětské piškoty
šálek uvařené kávy
likér amaretto
kakaový prášek

Postup

Uvaříme šálek kávy a přidáme do ní několik lžic amaretta (podle chuti).
Do mísy nalijeme smetanu, přisypeme cukr a máslo. Elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký jemný krém.
Bábovkou formu vyložíme potravinářskou folií. Lžící do ní navrstvíme část krému a uhladíme. Piškoty po jednom namáčíme v ochucené kávě a skládáme na krém. Přikryjeme další vrstvou krému a postup opakujeme, do spotřebování šlehačkové hmoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty.
Formu přetáhneme folií a uložíme na 24 hodin do ledničky. Pak opatrně vyklopíme, sloupneme folii a posypeme kakaem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-18 09:48:47 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři