Bábovka jako tiramisu
Ingredience
500 ml smetany ke šlehání
2 kelímky pomazánkového másla (á 200 g)
160 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
dětské piškoty
šálek uvařené kávy
likér amaretto
kakaový prášek
Postup
Uvaříme šálek kávy a přidáme do ní několik lžic amaretta (podle chuti).
Do mísy nalijeme smetanu, přisypeme cukr a máslo. Elektrickým šlehačem vyšleháme na hladký jemný krém.
Bábovkou formu vyložíme potravinářskou folií. Lžící do ní navrstvíme část krému a uhladíme. Piškoty po jednom namáčíme v ochucené kávě a skládáme na krém. Přikryjeme další vrstvou krému a postup opakujeme, do spotřebování šlehačkové hmoty. Poslední vrstvu tvoří piškoty.
Formu přetáhneme folií a uložíme na 24 hodin do ledničky. Pak opatrně vyklopíme, sloupneme folii a posypeme kakaem.
Podobné recepty:
Višňový dort s pálenkou,
Borůvkovo-jogurtové osvěžení,
PF 2009,
Lotoskvítky,
Taštičky z lístkového těsta plněná brynzou,
Ovocný dort 2,
Čokoládová poleva,
Pudinkový dort s ovocem,
Tvarohové suflé,
Vanilkovo-višňová roláda,
Autíčkový bez mléčné bílkoviny,
Oplatkové řezy,
Letní dortík s třešněmi,
Traktor,
Modrozelený s lentilkami,
Pudinkové be-be řezy,
Tučňák,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!,
Smrt čokoládou,
Zdobení dortu přes šablonu,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.