Jahodové tiramisu
Ingredience
500 g jahod
2 kelímky pomazánkového másla
500 ml smetany ke šlehání
200 g moučkového cukru
6 plátků želatiny
dětské piškoty
Postup
Plátky želatiny namočíme do studené vody. Jahody s cukrem a pomazánkovým máslem rozšleháme. Zvlášť ušleháme šlehačku dotuha. Z plátků želatiny vymačkáme vodu a v kastrolku je za stálého míchání ohříváme dokud se zcela nerozpustí. Pak k nim postupně přidáme asi 5 lžic jahodové hmoty, po každé lžíci dobře promícháme. Pak obsah kastrolku vlijeme do zbylé jahodové hmoty a promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. Dno dortové formy vyložíme piškotama, nalijeme polovinu růžové hmoty, naskládáme další vstvu piškotů, můžeme poklást kousky jahod a nalijeme zbytek. Povrch uhladíme a v ledničce necháme ztuhnout do druhého dne.
Podobné recepty:
Střecha z Be-be sušenek,
Mandlovo-čokoládový dort,
Dort pro čarodějnici,
Dort Jadran,
Dort panenka (ananasový),
Kočičí dort,
Dort Malakov,
Pudink,
Lehký oříškový piškot,
Žabí princ,
Kávový krém s jíškou,
Meruňkový zkušební,
Švédské palačinky,
Tvarohový dort na roládě,
Ořechová roláda,
Dort s fernetem,
Čokoládový dort,
Sýrový koláč se šunkou,
Šlehačkový dort,
Taštičky z lístkového těsta plněná brynzou,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.