Jahodové tiramisu
Ingredience
500 g jahod
2 kelímky pomazánkového másla
500 ml smetany ke šlehání
200 g moučkového cukru
6 plátků želatiny
dětské piškoty
Postup
Plátky želatiny namočíme do studené vody. Jahody s cukrem a pomazánkovým máslem rozšleháme. Zvlášť ušleháme šlehačku dotuha. Z plátků želatiny vymačkáme vodu a v kastrolku je za stálého míchání ohříváme dokud se zcela nerozpustí. Pak k nim postupně přidáme asi 5 lžic jahodové hmoty, po každé lžíci dobře promícháme. Pak obsah kastrolku vlijeme do zbylé jahodové hmoty a promícháme. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku. Dno dortové formy vyložíme piškotama, nalijeme polovinu růžové hmoty, naskládáme další vstvu piškotů, můžeme poklást kousky jahod a nalijeme zbytek. Povrch uhladíme a v ledničce necháme ztuhnout do druhého dne.
Podobné recepty:
Banánová šlehačka,
Čokoládový krém s moučnou kaší,
Pařížské palačinky,
Mramorový dort,
Jahodové tiramisu,
Aspikový dort,
Vanilmixový krém,
Čoko-smetanová poleva na dort,
S drakem,
Želvička,
Šlehačková šachovnice,
Kávová zmrzlina,
Modrozelený s lentilkami,
Kokosový krém s medem,
Červené růže,
Ořechovo-karamelová roláda,
Taštičky z lístkového těsta plněná brynzou,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Čokoládový krém jinak,
Pro pana doktora,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.