Nepečený tříbarevný dort
Ingredience
500 ml smetany ke šlehání
2 kelímy pomazánkového másla (á 150-200 g)
3 sáčky vanilkového cukru
moučkový cukr podle chuti
kakaový prášek
višňový džem
dětské piškoty
tekutina na zvlhčení piškotů (pro děti ovocná šťáva nebo mléko, pro dospělé rum, vaječný likér, griotka, ...)
Postup
Do misky nalijeme smetanu, přidáme pomazánkové máslo, 1 vanilkový cukr, 1-2 lžíce moučkového cukru a ušleháme hladký krém. Ten rozdělíme na tři přibližně stejné části.
Do jedné třetiny zašleháme 1-2 lžíce kakaa, do druhé 2-3 lžíce džemu a do třetí dva sáčky vanilkového cukru.
Na dno rozevírací formy naskládáme těsně vedle sebe piškoty a pokropíme tekutinou. Na ně rozetřeme kakaovou hmotu a uhladíme. Na ni naskládáme další vrstvu piškotů a pokropíme. Potřeme višňovou hmotou, další vrstvu tvoří opět zvlhčené piškoty. Nakonec rozetřeme bílou hmotu, uhladíme a piškoty už nedáváme.
Necháme v ledničce 24 hodin. Pak opatrně odkrojíme od boční stěny formy a odstraníme ji. Před podáváním dort hustě posypeme kakaem.
Podobné recepty:
Semifreda s jahodami,
Jablkový pudinkový dort,
Dort Jadran,
Formule 1,
Ořechová nádivka do dortu,
Kaštanové řezy,
Modrozelený s lentilkami,
Tenisová raketa,
Alenčin tvarohový dortík,
Vanilkový dárek,
Ořechovo-karamelová roláda,
Kávový krém s jíškou,
Smetanový dort,
Mramorový dort,
Vanilkový tvarohový krém,
Tatrankové pracny s kokosem,
Čokoládový dort,
Dort symfonie,
Meruňkovo-citronový dort,
Žabí princ,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.