Kávová zmrzlina
Ingredience
3 lžičky kávy Nescafé Classic
100 ml vody
1 lžíce krystalového cukru
3 žloutky
3 lžíce moučkového cukru
100 ml smetany na vaření
250 ml smetany ke šlehání
Postup
Kávu zalijeme horkou vodou, osladíme a necháme vychladnout.
Žloutky s moučkovým cukrem ušleháme do husté světlé pěny. Přilijeme k ní vlažnou kávu a smetanu na vaření a ve vodní lázni šleháme až vznikne hustý krém (nejdřív hmota šleháním nabude - pozor na dostatečně velkou nádobu, potom klesne a zhoustne).
Ušlehaný krém necháme vychladnout.
Smetanu ke šlehání ušleháme dotuha, přidáme k ní kávový krém a společně vyšleháme na hladkou hmotu. V misce nebo plastové krabičce uložíme do mražáku a než zmrzne, každých 20 minut vidličkou promícháme.
Podobné recepty:
Tlačenková podkova,
Prasátko pro štěstí,
Červené růže,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Čokoládový krém jinak,
Řez tiramisu,
Kakaový korpus,
Cukrová poleva,
Šlehačková bomba s ovocem,
Ořechovo-karamelový s ornamenty,
Ořechový dort s pařížským krémem,
Alenčin tvarohový dortík,
Piškotový koláč s jahodami a šlehačkou,
Varna - potahovací a modelovací hmota,
Třené lívance,
Pudinkový krém,
Kokosový krém s medem,
Dort pro čarodějnici,
Vanilmixový krém,
Ovocný dort 2,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.