Melounový dezert

Hodnocení receptu

Ingredience

1 žlutý meloun
borůvkový kompot
vanilkový cukr
citronová šťáva
1 lžička solamylu

Postup

Pár lžic borůvkového kompotu dáme do kastrůlku. V troše kompotové šťávy rozmícháme trošku solamylu a vlijeme ke kompotu. Za stálého míchání zahříváme a necháme přejít varem. Měla by vzniknout řídká omáčka s borůvkami, hustotu můžeme upravit přidáním kompotové šťávy nebo vody, případně přidáním solamylu.

Podle chuti osladíme a okyselíme, necháme vychladnout.

Vychlazený meloun nakrájíme na plátky, na talíři přelijeme trochou borůvkové omáčky a ozdobíme lístkem meduňky.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 09:37:58 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři