Bílková roláda
Ingredience
6 bílků
špetka soli
100 g lískových oříšků
5 lžic polohrubé mouky (s mírným kopečkem)
1 lžička prášku do pečiva
půl hrnku cukru krupice
krém: 50 g vanilmixu
150 ml vody
125 g másla
2 lžíce nutelly
Postup
Oříšky najemno postrouháme, smícháme s moukou a práškem do pečiva.
Bílky začneme šlehat se špetkou soli, postupně přisypáváme a zašleháváme cukr. Musí vznikout hodně tuhý lesklý sníh.
Do sněhu zlehka vařečkou zamícháme oříšky s moukou.
Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Jakmile začne povrch lehce růžovět, vytáhneme z trouby (cca 8 minut).
Upečený plát překlopíme na pocukrovanou utěrku, sloupneme papír a s utěrkou svineme roládu.
Vanilmix rozšleháme s vlažnou vodou a necháme 10 minut ztuhnout. Pak k němu přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, nutellu a všechno společně vyšleháme na hladký jemný krém.
Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme krémem a s pomocí utěrky znovu srolujeme. Povrch můžeme potřít zbývajícím krémem. Dáme ztuhnout do ledničky.
Podobné recepty:
Čokoládový s kapučínem,
Srdce pro babičku,
Ochucená ztužená šlehačka,
Crazy roláda,
Jirkova slivovice,
Svatební kopretiny - oranžový,
Jablíčkový dort,
Smetanový dort,
Kávový dort s čokoládou,
Kávový krém s jíškou,
Čokoládový s banány,
Ovocný dort 2,
Kávový dortík,
Tlačenková podkova,
Kávovo-oříškové roládky,
Žloutkový krém,
Stomix,
Čokoládový dezert pokušení,
Ořechovo-karamelový s ornamenty,
Kremeše,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.