Karamelová roláda

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 6 vajec
140 g cukru krupice
60 g hladké mouky
20 g kakaového prášku
krém: 250 g másla
1 sáček karamelového pudinku
300 ml mléka
1 plechovka salka
dále: mleté ořechy
čokoládové ozdoby

Postup

Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Pak vešleháme žloutky a vařečkou zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem. Rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (8 minut). Ihned po upečení stáhneme i s papírem z plechu a necháme vychladnout.
Krém připravíme podle tohoto receptu.
Na vychladlý piškotový plát rozetřeme krém (trochu si necháme na povrch rolády) a srolujeme. Dáme na hodinu ztuhnout do ledničky. Pak potřeme krémem povrch rolády a obalíme ji mletými ořechy. Zbytkem krému ji můžeme ozdobit a dozdobit libovolnými ozdůbkami.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-19 12:40:49 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři