Višňová roláda
Ingredience
těsto: 6 vajec
140 g moučkového cukru
80 g hladké mouky
náplň: 250 ml smetany ke šlehání
125 g jogurtového zeesanu
250 g vody
višňový gel
Postup
Bílky s cukrem ušleháme na pevný sníh. Přidáme žloutky a důkladně zašleháme. Vařečkou lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 7-8 minut. Ihned po vytažení z trouby stáhneme z plechu i s papírem a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme do polotuha. Ve větší misce ruční metličkou rozšleháme zeesan s vodou. Přidáme k němu smetanu a elektrickým šlehačem vyšleháme dohusta. Nakonec do ní zašleháme dvě lžíce višňového gelu.
Na vychladlý plát těsta rozetřeme višňovou šlehačku. Na kraj malou lžičkou naklademe trochu gelu, pevně smotáme a dáme ztuhnout do ledničky.
Nakonec pocukrujeme, případně ozdobíme šlehačkou (není nutné).
Podobné recepty:
Čokoládový krém s jíškou,
Třepací dort hnědý,
Nepečený ovocný dort,
Stomix,
Čokoládový krém jinak,
S koníkem,
Kávovo-oříškové roládky,
S ovocem a se šlehačkou,
Dort Malakov,
Melounový dezert,
Slané rolády s ořechy k vínu,
Sníh do kremrolí,
Piškotová roláda,
Kočičí dort,
Harlekýn,
Ořechová roláda,
Roláda stáčená za studena,
Šlehačkový dort,
Karamelový dort,
Pařížská šlehačka 1,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.