Višňová roláda
Ingredience
těsto: 6 vajec
140 g moučkového cukru
80 g hladké mouky
náplň: 250 ml smetany ke šlehání
125 g jogurtového zeesanu
250 g vody
višňový gel
Postup
Bílky s cukrem ušleháme na pevný sníh. Přidáme žloutky a důkladně zašleháme. Vařečkou lehce vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme asi 7-8 minut. Ihned po vytažení z trouby stáhneme z plechu i s papírem a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme do polotuha. Ve větší misce ruční metličkou rozšleháme zeesan s vodou. Přidáme k němu smetanu a elektrickým šlehačem vyšleháme dohusta. Nakonec do ní zašleháme dvě lžíce višňového gelu.
Na vychladlý plát těsta rozetřeme višňovou šlehačku. Na kraj malou lžičkou naklademe trochu gelu, pevně smotáme a dáme ztuhnout do ledničky.
Nakonec pocukrujeme, případně ozdobíme šlehačkou (není nutné).
Podobné recepty:
Lehký osvěžující dortík,
Krajkový s mašličkami,
Čokoládový s banány,
Kávový dort s čokoládou,
Jahodová dýně,
Kávový dortík,
Zahrádka,
Tvarohový dort,
Vaječný šlehaný krém,
PF 2009,
Jogurtový amaroun,
Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!,
Jahodová zmrzlina s tvarohem,
Tvarohové suflé,
Kávový dort s čokoládou,
Rozkvetlá bábovka,
Šlehačkový s mandarinkami,
Krém s bílou čokoládou,
Smetanový Be-be dezert,
Dort s vláčkem,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.