Věnečky od Dany

Hodnocení receptu

Ingredience

těsto: 250 ml vody
125 g stelly
220 g polohrubé mouky
5-6 vajec (podle velikosti)
krém: 1,5 l plnotučného mléka
200 g maizeny (nebo gustinu)
1 vanilkový pudink
200 g krystalového cukru
500 g másla
1 rumová tresť

Postup

Vodu s tukem přivedeme k varu. Přisypeme naráz všechnu mouku a vařečkou mícháme (na plotně), dokud nevznikne hladké těsto, které se odděluje od hrnce. Necháme vychladnout a pak po jednom zapracujeme celá vejce.

Těstem naplníme cukrářský pytlík se špičkou a na plech (vymazat máslem nebo vyložit papírem na pečení) nastříkáme věnečky. Upečeme dozlatova (250°C, 10-15 minut, podle velikosti).

Částečně prochladlé věnečky opatrně pilkovým nožem rozkrojíme a naplníme krémem.

Krém: Z mléka, cukru, gustinu a pudinku uvaříme hustou kaši. Vmícháme do ní kousek másla a necháme vychladnout (hrnec můžeme postavit do studené vody).

Změklé máslo ušleháme do pěny, kdo rád sladší krém, může přidat trochu moučkového cukru - není nutné. Do vyšlehaného másla po lžících zašleháme vychladlou kaši a nakonec rumové aroma.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-20 15:25:27 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři