Věnečky od Dany
Ingredience
těsto: 250 ml vody
125 g stelly
220 g polohrubé mouky
5-6 vajec (podle velikosti)
krém: 1,5 l plnotučného mléka
200 g maizeny (nebo gustinu)
1 vanilkový pudink
200 g krystalového cukru
500 g másla
1 rumová tresť
Postup
Vodu s tukem přivedeme k varu. Přisypeme naráz všechnu mouku a vařečkou mícháme (na plotně), dokud nevznikne hladké těsto, které se odděluje od hrnce. Necháme vychladnout a pak po jednom zapracujeme celá vejce.
Těstem naplníme cukrářský pytlík se špičkou a na plech (vymazat máslem nebo vyložit papírem na pečení) nastříkáme věnečky. Upečeme dozlatova (250°C, 10-15 minut, podle velikosti).
Částečně prochladlé věnečky opatrně pilkovým nožem rozkrojíme a naplníme krémem.
Krém: Z mléka, cukru, gustinu a pudinku uvaříme hustou kaši. Vmícháme do ní kousek másla a necháme vychladnout (hrnec můžeme postavit do studené vody).
Změklé máslo ušleháme do pěny, kdo rád sladší krém, může přidat trochu moučkového cukru - není nutné. Do vyšlehaného másla po lžících zašleháme vychladlou kaši a nakonec rumové aroma.
Podobné recepty:
Věnečky od Dany,
Punčová roláda,
Kniha - skládaný dort,
Tučňák,
Ochucená ztužená šlehačka,
Mandlovo-kapučínový sen,
Podkova,
Vanilmixový krém,
Ořechovo-karamelová roláda,
Dort s autíčky,
Francouzské vánoční poleno,
Druhý zeesanový pokus,
Karamelový krém,
Dort pro Toníčka,
Kávová stracciatela,
Tenisová raketa,
Zmrzlinové dortíčky s ovocným přelivem,
Čokoládový krém s moučnou kaší,
Jablkový pudinkový dort,
Sýrový koláč se šunkou,
další recepty z kategorie Dezerty
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.