Krůtí roláda s červeným zelím

Hodnocení receptu

Ingredience

1 kg krůtích prsou
350 g sterilovaného červeného zelí
100 g oravské slaniny
hořčice
sůl
mletý pepř
olej
1 velká cibule
kmín
kousek čerstvého rozmarýnu a libečku

Postup

Slaninu pokrájíme na kostičky a na troše oleje opražíme. Přidáme scezené zelí a 10 minut podusíme. Odstavíme a necháme zchladnout.

Maso rozřežeme na velký plát a naklepeme. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

Na potřený plát rozložíme rovnoměrně zelí, srolujeme do rolády a převážeme potravinářským provázkem.

Pekáč vymažeme sádlem nebo olejem a vložíme do něj roládu. Posypeme ji kmínem, osolíme a obložíme pokrájenou cibulí a bylinkami. Trochu podlijeme vodou.

Pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme asi hodinu, občas přelijeme výpekem.

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 17:34:02 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři