Krůtí v hořčičné omáčce
Ingredience
krůtí horní stehno
2 cibule
sůl
mletý pepř
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce plnotučné hořčice
4 sterilované okurky střední velikosti
olej
půl litru vývaru nebo horké vody
Postup
Maso ze všech stran osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji ze všech stran opečeme. Přendáme do pekáče. Na oleji po osmažení masa osmažíme na čtvrtkolečka nakrájenou cibuli do měkka a i s olejem ji nalijeme do pekáče na maso. Podlijeme horkým vývarem nebo vodou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. V půl hrnku vody rozkvedláme mouku a hořčici a doplníme vodou na plný hrnek. Okurky nakrájíme na kostičky. Až je maso měkké (asi po hodině), přilijeme do pekáče obsah hrnku a přisypeme nakrájené okurky. Vrátíme do trouby asi na 15 minut. Pak maso vyjmeme a omáčku v pekáči upravíme přidáním vody na požadované množství a hustotu. V troubě necháme chvíli přejít varem. Maso zatím nakrájíme na plátky a vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží.
Podobné recepty:
Flamendr,
Krůtí pečeně z papiňáku,
Krůtí roláda s mandlovou nádivkou,
Drůbeží na paprice,
Krůta obložená plněnými jablky,
Krůtí prsa v těstíčku,
Bažant na medu,
Krůtí roláda půvabné komtesy,
Krůtí kýta po staročesku,
Drůbeží plátky v strakaté omáčce,
Krůtí v mrkvové omáčce,
Pečená kachna,
Krůtí pochoutka,
Krůtí pečeně,
Kachna s jablky,
Krůtí rolka,
Krůtí soté,
Krůtí medailonky s bramboráčky,
Kachna téměř bez práce,
Krůtí řízky s kukuřičnými lupínky,
další recepty z kategorie Drůbeží maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.