Bažant na zázvoru
Ingredience
1 bažant
100 g slaniny
100 g másla
2 lžíce medu
1 velká cibule
1 malá mrkev
1 malá petržel
3 jalovčinky
4 dl červeného vína
1 lžička škrobové moučky
Čas přípravy
120 minut
Postup
Bažanta protáhneme slaninou, osolíme, a potřeme medem smíchaným se zázvorem a trochou rozpuštěného másla. Na kastrolku rozpustíme zbylé máslo, slaninu a vložíme připraveného bažanta. Posypeme jej kořenovou zeleninou, cibulí a jalovčinkami a za podlévání vínem pečeme do měkka. Nakonec šťávu zahustíme solamylem.
Podobné recepty:
Krůtí soté,
Játrová směs na špagety,
Krůtí roláda s červeným zelím,
Játra na cibulce,
Drůbeží prsa v kukuřici,
Krůtí v hořčičné omáčce,
Krůtí pečeně z papiňáku,
Krůtí na divoko,
Krůta obložená plněnými jablky,
Kachna s jablky,
Krůtí kari medailonky,
Krůtí pochoutka,
Krůtí kousky v sýrové omáčce,
Drůbeží šťavnatý řízek,
Drůbeží plátky ve smetaně,
Flamendr,
Krůtí roládky,
Krůtí roláda se špenátem,
Drůbeží játra s jablky na kari,
Krůtí v mrkvové omáčce,
další recepty z kategorie Drůbeží maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.