Pečená kachna
Ingredience
1 kachna
1 lžička kmínu
1 lžička mletého zázvoru
Čas přípravy
120 minut
Postup
Kachnu vložíme do nevymazaného pekáče a posypeme kmínem, zázvorem a solí. Pekáč přikryjeme a pečeme asi 50 minut při teplotě 150°C.
Poté co maso změkne, sundáme víko a kachnu dopékáme bez víka nejméně dalších 45 minut. Takto ji upečeme dokřupava a dozlatova. Poté odebereme z pekáče přebytečný tuk a kachnu naporcujeme.
Kachnu podáváme ji s kynutými nebo bramborovými knedlíky, nejlépe se zelím. Knedlíky polijeme vypečenou šťávou.
Podobné recepty:
Krůta obložená plněnými jablky,
Játra na cibulce,
Krůtí roláda půvabné komtesy,
Flamendr,
Krůtí roládky,
Krůtí pečeně z papiňáku,
Krůtí kousky v sýrové omáčce,
Krůtí placky,
Krůtí v hořčičné omáčce,
Krůtí prsa s kukuřicí,
Krůtí roláda se špenátem,
Krůtí soté,
Kachna s jablky,
Krůtí soté,
Bažant na medu,
Drůbeží prsa v kukuřici,
Krůtí kýta na smetaně,
Kachna téměř bez práce,
Játrová směs na špagety,
Krůtí rolka,
další recepty z kategorie Drůbeží maso
Diskuze k receptu
Partneři
- Mazanec
Recepty na mazanec. - Smoothie recepty
Zajímavé zdravé smoothie recepty na každý den. - Raw recepty
Recepty na moderní raw recepty. - Utopenci
Recepty na různé druhy utopenců. - Vánočka
Recepty na vánočky. - Hrníčková kuchařka
Kuchařka zaměřená pouze na hrníčkové recepty. - Cibulačka
Recepty na oblíbenou francouzskou polévku. - Bezlepková kuchařka
Recepty na bezlepkové pokrmy.