Pórkovo-žampionová směs

Hodnocení receptu

Ingredience

2 kuřecí prsní řízky
1 malý pórek
200 g žampionů
olej
sůl
chilli
provensálské koření

Postup

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Promícháme se dvěma lžícemi oleje, špetkou chilli a lžičkou provensálského koření. Můžeme nechat uležet, není nutné.
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pórek na kolečka.
Na rozpálenou pánev nasypeme maso a prudce opečeme do zezlátnutí. Trochu ztlumíme plamen, osolíme, přisypeme žampiony a společně smažíme. Pokud žampiony pustí vodu, necháme ji vydusit. Až je maso hotové (zjistíme ochutnáním), přidáme kolečka pórku, promícháme a jenom chvilku necháme trochu změknout.
Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem nebo bramborami (vařené, hranolky, ...).

Datum vložení inzerátu: 2011-07-07 14:51:40 | Zobrazeno: 0x

Diskuze k receptu

Partneři